Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Ariton vrea sa renegocieze contractul pentru Rosia Montana

03 Septembrie 2011 19:22

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că ministerul pe care îl conduce va reanaliza contractul privind proiectul minier de la Roşia Montană şi va decide dacă va propune o renegociere, afirmând că el şi-ar dori o renegociere favorabilă pentru statul român.

Ariton a spus, într-o conferinţă de presă, că contractul privind proiectul minier de la Roşia Montană este "în curtea" Ministerului Economiei, precizând că a purtat deja o discuţie cu premierul Emil Boc privind posibilitatea de a fi îmbunătăţite beneficiile statului român, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi putem să facem o reanalizare a lui. Am purtat o discuţie cu premierul, pentru a discuta condiţiile în care a fost încheiat acest contract, să vedem dacă putem îmbunătăţi pentru ceea ce înseamnă un beneficiu al statului român. Cred că o astfel de discuţie nu are de ce să nu fie oportună", a afirmat Ariton.

El a adăugat că o reanalizare la nivel de companie şi la nivel de minister privind contractul de la Roşia Montanăva avea loc, precizând că aceasta va fi făcută documentat, cu specialişti.

"Acest lucru va trebui prezentat într-o şedinţă de Guvern, bineînţeles fundamentat, pentru a putea intra într-un dialog cu partenerii, în situaţia în care vom ajunge la o concluzie în acest sens", a spus Ariton.

Întrebat când va fi făcută această analiză, Ion Ariton a răspuns că nu poate da un termen cert.

"Bineînţeles, ca orice partener într-un contract - suntem ca stat partener în acest contract -, mi-aş dori o renegociere favorabilă pentru statul român şi, de ce nu, aţi văzut exemplul de la Bechtel, un exemplu elocvent, când colega noastră a renegociat acest contract şi au fost nişte clauze favorabile parteneriatului român", a spus Ariton.

Întrebat de ce nu este desecretizat contractul privind proiectul de la Roşia Montană, Ariton a spus că "la nivel de minister contractul este pus pe site, este un contract public".

Comentarii

4 comentarii

Ariton

Acum 9 ani

Daca renegociez eu o sa luam aproape 1% =))
Raspunde

Hotul

Acum 9 ani

hai acasa ca Boc NU te mai vrea!!! O vrea pe Vass in locul tau! :))) ti-ai strans destui bani pentru alegerile care vin :))) O sa mergi cu S class-ul in campanie pe hartoape :))
Raspunde

pcr

Acum 9 ani

pt. 1 nu e adevarat 1% , mai venim si cu bani de acasa dar motorina se va lua de la euroil :)
Raspunde

UNPR

Acum 9 ani

Daca negociaza Bebe tot aurul, argintul si celelalte metale rare raman in Romania iar exploatarea se face cu chinezi pe cheltuiala canadienilor. Carburantul il dau bulgarii din petrolul libian. Dupa asa rezultate il punem pe Bebe prim-ministru si dupa 2014 presedinte. NICI NU STIAM CE VALOARE AVEM.. SUNTEM NISTE IGNORANTI CARE NU-L MERITAM. SA NE TRAIESTI BEBE. CUM RAMANE CU STELA?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus