Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Muzeul Astra reprezentat Romania la Targul International al Mestesugurilor Traditionale

Şi în acest an, Muzeul ASTRA a răspuns invitaţiei lansate de Complexul Arhitectural-Etnografic ETAR din Gabrovo, Bulgaria, participând la Târgul internaţional al meşteşugurilor tradiţionale şi la conferinţa ştiinţifică complementară: Meşteşugurile tradiţionale - trecut, prezent şi viitor.

România fost reprezentată de exponenţii Mihaela Gâţă din Sălişte, judeţul Sibiu (ţesut la gherghef), Iorga Liviu Gheorghe din Horezu, judeţul Vâlcea (olărit) şi Vasile Moldoveanu din Moreni, judeţul Dâmboviţa (pictat icoane pe sticlă, sculptură lemn).

În cadrul Conferinţei ştiinţifice, reprezentanta Muzeului ASTRA, Elena Găvan a prezentat lucrarea Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

În cele patru zile de târg, aproximativ 70 de creatori populari din Bulgaria s-au întrecut în meşteşuguri şi au făcut schimb de experienţă cu meşteri din Italia, Japonia, Maroc, Rusia, Scoţia şi România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus