Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Peste 5.000 de copii participa la Festivalul Astra Film Junior

 Peste 5.000 de copii participă, începând de marţi, la Sibiu, la a treia ediţie a Festivalului Astra Film Junior, la care vor fi proiectate filme pentru şi despre copii, festivalul având rolul de a-i educa pe aceştia în alegerea materialelor audiovizuale pe care să le urmărească.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatorii Festivalului Astra Film Junior, de marţi şi până în 27 octombrie are loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, a treia ediţie a manifestării, la care vor participa peste 5.000 de copii din judeţ, transmite corespondentul Mediafax.
"Festivalul Astra Film Junior revine cu cele mai plăcute proiecţii de film cultural-educative, la care s-au înscris foarte multe şcoli din judeţ. Peste 5.000 de elevi vor participa la Astra Film Junior 2011. Organizatorii au fost nevoiţi să dubleze numărul de proiecţii. Festivalul, aflat la a III-a ediţie, se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor şi se adresează unor categorii de vârstă diferite: preşcolari, elevi de şcoală primară şi liceeni", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, programul adresat preşcolarilor este un proiect-pilot, care constă în prezentarea a două episoade din serialul "Dimineţile lumii" ("Les petits matins du monde", producţie Gedeon Programmes, Franţa). Micuţii vor descoperi modul de viaţă al copiilor de vârsta lor din Oman (o ţară foarte bogată) şi din India (o ţară săracă), proiecţiile fiind dublate în limba română.
De asemenea, elevii de şcoală primară vor avea parte de şase episoade din "Dimineţile lumii", despre viaţa copiilor din Siria, Peru, Australia, Indonezia, Egipt şi Bolivia.
Serialul "Cum se fabrică" ("How it's made") şi un concurs de desen la care vor fi acordate ca premii cărţi educative de la Editura Corint Junior se regăsesc în programul pentru şcolari.
Conform organizatorilor, prin intermediul festivalului, liceenii sibieni vor avea ocazia să vadă şi să înţeleagă felul în care se desfăşoară activităţile într-o formă de învăţământ alternativ, spre deosebire de învăţământul tradiţional. Astfel, în 27 octombrie, va fi proiectat documentarul "Imagine a school....Summerhill", care prezintă o şcoală din Anglia unde dezvoltarea emoţională a copiilor este pe primul plan, lecţiile fiind pe al doilea. Pornind de la acest film, liceenii vor putea să îşi exprime opiniile pe tema "şcoala ideală", dezbaterile urmând a fi moderate de o personalitate publică.
Totodată, campania Discovery "Oricine poate fi erou" va fi prezentată liceenilor de către Ada Roseti.
Potrivit comunicatului citat, Astra Film Junior îşi propune "să educe gustul elevilor în alegerea produselor audiovizuale, să-i convingă pe elevi de avantajele vizionării unui film într-o sală de cinema şi să deschidă elevilor noi perspective, graţie descoperirii unor alte culturi şi civilizaţii".
Astra Film Junior s-a născut în 2009, în cadrul ediţiei a zecea a Astra Film Festival, "din necesitatea unei educaţii prin imagine, foarte puţin existente în România, dar şi ca o alternativă de program educaţional extraşcolar, de care cadrele didactice din judeţul Sibiu aveau atâta nevoie".
În 2010, publicul-ţintă al programului s-a lărgit, incluzându-i şi pe liceeni, astfel încât peste 10.000 de elevi din tot judeţul Sibiu au participat până acum la Astra Film Junior.
Succesul de care s-a bucurat Astra Film Junior în rândul elevilor i-a determinat pe organizatori să transforme evenimentul într-un festival de sine stătător, în cadrul Astra Film, care va debuta în 25 octombrie.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus