Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primaria Sibiu a incasat peste 85 de milioane de lei din taxe si impozite, de la inceputul anului

Primăria Sibiu a încasat, de la începutul anului, peste 85 de milioane de lei din taxe şi impozite, fiind efectuate aproape 170.000 de operaţiuni la ghişee, 61 de sibieni plătindu-şi online datoriile către municipalitate, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, Direcţia Fiscală a municipalităţii a încasat, de la începutul anului şi până în 19 octombrie, suma de 30.432.893 lei de la persoanele fizice din municipiu şi 55.368.066 lei de la persoanele juridice, reprezentând impozite şi taxe locale. Conform statisticilor oficiale, suma încasată de la persoanele fizice este cu 9,76 la sută mai mare decât la aceeaşi dată din 2010, fiind efectuate 157.535 de operaţiuni la ghişee, iar suma încasată de la persoanele juridice este cu 8,41 la sută mai mare decât în perioada similară a anului trecut, fiind efectuate 10.347 de operaţiuni.

"Din iunie 2011, când a devenit funcţional programul e-administraţie, au fost efectuate 61 de plăţi electronice de taxe şi impozite", au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Sibiu.
Primăria Sibiu a finalizat, în vara acestui an, implementarea Proiectului de Administraţie Electronică, astfel încât sibienii pot să îşi rezolve majoritatea problemelor legate de administraţia locală din faţa calculatorului.
Prin acest proiect se pot depune online documente necesare pentru obţinerea diferitelor tipuri de avize şi autorizaţii, se poate verifica stadiul obţinerii acestor documente, dar se pot face şi plăţi.
Valoarea totală a proiectului a fost de peste două milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile, prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul naţional, a fost de aproape 1,7 milioane de lei.
Reprezentanţii Primăriei Sibiu şi-au exprimat speranţa că în următorul an aproape jumătate dintre sibieni vor apela la varianta de plată electronică a taxelor şi impozitelor locale.
Potrivit acestora, ca sume restante pentru 2011, Direcţia Fiscală are de încasat 10.311.364 de lei de la persoane fizice şi 9.858.026 de lei de la persoane juridice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus