Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Institutul Cultural Roman ofera premiul cel mare la Astra Film Fest: 5000 de euro

Partener al Festivalului, Institutul Cultural Român va decerna, în cadrul festivităţii, Trofeul Astra Film. În valoare de 5000 de euro, premiul este acordat pentru cel mai bun documentar românesc participant la festival.

Ajuns la a XI-a ediţie, Astra Film Festival este cel mai vechi festival internaţional de film documentar din România şi cel mai amplu festival de profil din Europa Centrală şi de Est. Festivalul a fost distins la Gala Societăţii Civile cu premiul de excelenţă pentru cel mai bun proiect cultural din România.

Astra Film Festival este organizat de ASTRA FILM (Centru de film documentar, cercetare antropologică şi educaţie vizuală, Departament al CN Muzeal Astra) şi de Fundaţia Astra Film, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Institutul Cultural Român.

La ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 25-30 octombrie, sunt prezente 100 de documentare din 30 de ţări. 54 de producţii, selectate dintre cele peste o mie de filme înscrise, au fost selecţionate pentru cele patru secţiuni competiţionale: International, Europa, Romania şi Student Docs. 46 de filme sunt proiectate în cadrul secţiunilor speciale: Astra Film Junior, Eco-Doc, Made in Romania, Panel Doc-Investigational, One World Romania şi Panorama. Programul cuprinde, alături de proiecţiile de film, expoziţii de fotografie, concerte, workshop-uri şi - în premieră - o serie de masterclass-uri cu invitaţi din elita producătorilor şi regizorilor de film documentar din lume.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus