Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
11°C

Zece personalitati ale filmului, in juriu la Astra Film Festival de la Sibiu

Zece personalităţi mondiale ale filmului fac parte din juriul celei de-a XI-a ediţii a Astra Film Festival, care are loc până duminică la Sibiu, acestea urmând să aleagă câştigătorii la cele patru secţiuni de concurs în cadrul cărora au fost selectate 54 de filme documentare.

Potrivit organizatorilor Astra Film Festival , juriul ediţiei din acest an este format din zece personalităţi ale filmului, în special ale celui documentar, din întreaga lume.
Juriul este condus de Galia Bador, director al Festivalului Docaviv din Tel Aviv.
"Licenţiată în studii de televiziune, studii de producţie, canale de comunicare film/video, în prezent şefă de promoţie la Tel Aviv University, Galia Bador este producătoarea mai multor filme, printre care «Jerusalem is Proud to Present», câştigător al Premiului pentru Drepturile Omului, în 2007", se arată în prezentarea juriului, realizată de către organizatorii manifestării, citată de Mediafax.
Un alt membru al juriului este Stephane Breton, realizator de filme de nonficţiune şi antropolog francez. Regizor independent, acesta se ocupă de filmare şi sonorizare în zone îndepărtate ale lumii - Papua de Vest, Nepal, New Mexico.
Din juriu mai fac parte jurnalistul şi criticul de film documentar Emmanuel Chicon, regizorul David MacDougall, care "a jucat un rol important în dezvoltarea filmului etnografic şi a antropologiei vizuale", antropologul Michael Stewart şi regizorul de film documentar Michael Yorke.
De asemenea, juriul este completat de câteva personalităţi române: Cristian Niţulescu, Cristi Puiu, Ada Roseti şi Liviu Tipuriţă.
Juriul trebuie să aleagă câştigătorii ediţiei, dintre cele 54 de filme înscrise în competiţia din acest an pe cele patru secţiuni: Internaţional, Europa, România şi Student Docs.
Alte 46 de filme sunt proiectate, în afara competiţiei, în cadrul unor secţiuni speciale: Astra Film Junior, Eco-Doc, Made in Romania, Panel Doc-Investigaţional şi Panorama.
Astra Film Festival, care are loc, în perioada 25 - 30 octombrie, la Sibiu, este considerat cel mai important eveniment din lumea filmului documentar din Europa Centrală şi de Est, fiind cel mai vechi festival internaţional din România şi cel mai amplu pe segmentul documentar din această parte a lumii.
Astra Film Festival este un eveniment organizat de Astra Film - departament al Complexului Naţional Muzeal "Astra" - şi de Fundaţia Astra Film.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus