Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Akropolis: restaurantul unde nu designul conteaza

Acum, nu știu dacă grecii sunt kitschoși de felul lor. Căci dacă așa ar fi, atunci oarecum bizara îngrămădire de lemn, cu cărămidă, fier forjat și basoreliefuri din ghips reprezentând cine știe ce zei, ba îmbrăcați, ba dezbrăcați nu ar fi nicio problemă. Până la urmă, important e ceea ce vezi în farfurie și nu ceea ce vezi pe pereți.

Pe această idee par a fi mers cei de la Akropolis, din câte se pare cel mai vechi restaurant cu specific grecesc din Sibiu. Situat nu tocmai ”la vad”, dar cu o parcare generoasă, pe strada Abatorului. La ora la care ziua se îmbina cu noaptea, am găsit restaurantul gol. Și am ales, un pic grăbiți, o porție de salară de vinete, una de tzatziki, niște cartofi prăjiți și, evident, o porție de gyros la cuptor, cu ciuperci și smântână. Inspirați, am ales să comandăm și pita – lipie de la mama grecilor. Și mai inspirați, am cerut ca mâncarea să fie adusă precum este preparată, căci altfel ni s-ar cam fi lungit urechile în jumătatea de oră cât a durat pregătirea gyros-ului.

Dar, de ajuns cu cârcoteala (bine, merită amintit și faptul că toaleta este una minusculă, iar de va fi plin restaurantul inconvenientul ar putea fi unul real).

Pita este delicioasă. Preparată pe loc, poate ține de fel principal de mâncare pentru cei înfometați. Și să nu vă fie rușine, prin urmare, să cereți și o a doua pita. Nouă nu ne-a fost, cu atât mai mult cu cât alături de salata de vinete gustul a fost de-a dreptul fenomenal.

Gyros-ul, după cum am mai spus, s-a lăsat așteptat. Clopoțelul care anunța ospătarii că bucătăria a mai livrat un fel de mâncare a sunat, în cele din urmă, iar ciupercile și carnea de curcan (cred) bolborosind în smântână a înmiresmat rapid camera. Excelent pregătit gyros-ul. Poate un pic cam gras, dar inconvenientul a devenit un avantaj odată făcut amestecul cu tzatziki. Am înfulecat pofticioși ceea ce aveam în față, fără a nu putea remarca faptul că acei cartofi aduși cu ceva vreme înainte pe masă erau ”de la Metro”.

Domnișoara ospătar nu s-a deranjat să schimbe scrumiera de pe masă și nici nu părea foarte atentă la eventualele solicitări suplimentare pe care le-am fi avut. O fi fost ora de vină.

La final, nota de plată arată că Akropolis își plătește bine bucătarul. Salata de vinete a fost 24,5 lei, iar gyros-ul a mai adăugat la nota de plată aceeași sumă. Amabilitatea celor din restaurant, la plecare, a fost însă plină de căldură.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2989

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

tipic grecesc...!!!
Raspunde

adisor

Acum 13 ani

am calcat si eu pragul la akropolis ,dar in nici un caz nu este salata de vinete 24 lei imi pare rau ca faceti niste acuzatii nefondate asa sa scrieti un articol.... de 2 bani. iti dau multe locatii unde dupa o jumate de ora nici macar nu te intreaba domnisoarele ce doresti sa nu mai vb. de scrumiere....
Raspunde

bebe

Acum 13 ani

sunt un client aproape fidel ,ceea ce scri nu este nici pe departe adevarat.Imi da impresia ca ai fost palatit \"SA SCRII ASA CEVA\'\' sa-ti fie rusine.La comentariul de mai sus cu tipic grecesc...? de unde sti tu cum sant grecii? si cum e tipic romanesc??? Pacat ca inca doar cei cu pile si relatii supravietuiesc RUSINE PENTRU ACEST ARTICOL TURNUL SFATULUI
Raspunde

Un nene

Acum 11 ani

Articole platite. Luati-le si voi mai in sictir...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus