Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Václav Havel a murit

 

Conform agenției de presă Reuters liderul ceh a murit astăzi, după o boală complicată. Revenim cu amănunte!
Ultimul preşedinte al Cehoslovaciei (1990-1992) şi primul preşedinte al Republicii Cehe (1993-2003). Fiul unor capitalişti bogaţi, nu îi este permis să facă studii universitare decât la seral, la Politehnică, şi cursuri de artă dramatică prin corespondenţă. Astfel că lucrează ca maşinist la teatrul Na Zabraldi din Praga.
Aici i se şi joacă prima piesă, „Garden Party", în 1963, după care urmează şi alte succese. După 1968 este interzis de autorităţi. Este nevoit să lucreze într-o berărie şi începe să publice în regim samizdat. Semnează Charta 77 şi este arestat în mai multe rânduri, cea mai lungă perioadă de detenţie fiind între 1979 şi 1984, timp în care sănătatea i-a fost serios zdruncinată.
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus