Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

A omorat 255 de oameni: Nu regret nimic

 

Un bărbat a ucis de-a lungul vieţii 255 de oameni, afirmând că nu regretă acest lucru şi că poate sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată. Chris Kyle, care a făcut parte din echipa SEAL a Marinei Americane, a ucis pentru prima dată o femeie care se pregătea să atace un grup de soldaţi cu o grenadă, în Irak, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Soldatul a povestit că a ezitat, însă ulterior a realizat că acest lucru poate duce la tragedii, aşa că a început să tragă cu sânge rece.
Bărbatul care a ucis 255 de oameni, 160 dintre aceştia fiind oficial confirmaţi de Pentagon, a ucis cei mai mulţi oameni din istoria armatei americane. Numai în cea de-a doua bătălie de la Fallujah, Chris Kyle a omorât 40 de oameni. Recordul său l-a întrecut pe cel al sergentului Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni în timpul războiului din Vietnam, însă soldatul care a ucis cei mai mulţi oameni în timpul războiului este finlandezul Simo Häyhä, cu 542 de soldaţi sovietici omorâţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 
Pentru recordul său, insurgenţii l-au numit "diavolul din Rahmadi" şi au pus o recompensă de 20.000 de dolari pentru capul său, însă colegii săi din trupele SEAL l-au poreclit "legenda". Cea mai dificilă lovitură a sa a avut loc în 2008, când a tras într-un insurgent ce avea un lansator de rachete, la o distanţă de 1,9 kilometri. Pentru curajul său, soldatul a primit trei stele de argint şi cinci stele de bronz, după ce a fost împuşcat de două ori şi a fost la locul a şase explozii. Kyle, care s-a retras din Marină după 10 ani, şi-a spus povestea în cartea "Trăgătorul de elită american", care va fi lansată marţi.
"Datoria mea era să împuşc duşmanul şi nu regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: soldaţi, prieteni. Cele mai rele momente din viaţa mea au fost în timpul în care am făcut parte din SEAL, dar pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria", a declarat Chris Kyle.
Foto: Mediafax

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

doamne

Acum 10 ani

criminal sadea instruit de AMERICANI
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus