Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Focus Sibiu - 250 dintre cele mai bune fotografii ale anului trecut

 

Mâine seară, la ora 17, fotografii Silvana Armat, Sebastian Marcovici și Ovidiu Matiu aduc în fața sibienilor cea de-a patra ediție a expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu.

250 dintre cele mai reprezentative imagini ale evenimentelor anului trecut compun această nouă expoziție. Veți putea revedea imagini din timpul Festivalului Internațional de Teatru, TIFF, Astra Film Fest sau Red Bull Romaniacs dar și fotografii ce surprind evenimentele sociale ale anului ce tocmai s-au încheiat. Fiecare fotografie spune fără cuvinte povestea unui eveniment.

500 de metri de fir de nylon au fost deja consumați pentru aranjarea expoziției în curtea interioară a Primăriei. Cele mai reprezentative 30 de imagini au fost tipărite la dimensiuni mari și formează un perete imens de fotografii. Pentru prima dată, Focus Sibiu depășește granițele spațiului expozițional și devine o expoziție stradală. În 19 februarie, la o lună de la vernisajul expoziției, aceste 30 de fotografii reprezentative vor construi o nouă expoziție, expusă până la 1 martie pe Podul Minciunilor. „Am vrut ca această ediție să fie una deosebită. Ne-am gândit mult la cum putem „crește” Focus Sibiu și cred că expunerea fotografiilor pe Podul Minciunilor este un bun pas înainte în a dezvolta acest concept”, spune Silvana Armat.

Expoziția va fi vernisată în prezența primarului municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis. „Selecția fotografiilor pentru o asemenea expoziție este cea mai grea parte în organizarea ei, pentru că fiecare fotografie reprezintă o amintire și e greu să diferențiezi aceste amintiri. Am lucrat, împreună cu Silvana și Ovidiu Matiu mai bine de două săptămâni pentru a selecta fotografiile ce ni se par reprezentative pentru anul 2011 în Sibiu. Sperăm să vă facă plăcere să revedeți evenimentele anului trecut”, spune Sebastian Marcovici.

Expoziția Focus Sibiu 2011 este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, Casei de Cultură a Municipiului, Sibiu Media Center și Centrului Cultural German Sibiu. Sponsori: Plastic Pro, Buonavista Banqueting, PrintAtu, Music Pub, Ilcora, Vila Weidner

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus