Miercuri,
29.09.2021
Ploi Scurte
Acum
11°C

Din rau in mai rau. Dupa ninsori vine gerul, cu temperaturi de minus 20 de grade Celsius

Premierul Emil Boc a susținut astăzi o videoconferință cu prefecții, printre care și cu prefectul de Sibiu, Horațiu Răcuciu. Cu această ocazie a fost prezentată situația din țară, în urma ninsorilor abundente.

Din partea Administrației Naționale de Meteorologie a fost prezentată prognoza pentru perioada următoare. ”Ninsoarea va scădea din intensitate mâine după amiaza, urmând ca, până la 8 februarie, să se instaleze gerul. Temperaturile prognozate vor fi de min. -15 grade Celsius, pân la -25 grade Celsius, mai ales în sudul țării. Pentru Sibiu, sunt prevăzute temperaturi cuprinse între -15, până la -20 grade Celsius”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu.

La videoconferință premierul a cerut mai ales prefecților celor 17 județe unde a fost declarat cod portocaliu, dar și din cele 14 județe – sub cod galben, să asigure informarea periodică a populației despre starea căilor de transport, asigurarea rețelelor de telecomunicații și alimentării cu energie electrică, mai ales în localitățile izolate.

 

Prezent la videoconferință, subsecretarul de stat Raed Arafat a tras atenția asupra importanței asigurării condițiilor de transport pentru bolnavii cu tratamente spitalicești periodice (dialize) și femeile gravide, de către autorități, în plan județean sau în colaborare între județe, în situații de urgență. Dr. Arafat a insistat să se depună eforturi ca transportul, în acest cazuri, să fie prioritar și asigurat, dacă se poate, înainte de blocarea drumurilor de ninsori.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus