Joi,
21.08.2025
Cer Senin
Acum
25°C

Curry

Curry este un condiment cu gust puternic, extrem de apreciat de bucătari pentru savoarea pe care o oferă mâncărurilor. Însă, nu doar bucătarii sunt cei care apelează la beneficiile acestei plante, ci și nutriționiștii îl recomanda pentru calitățile sale terapeutice.

Potrivit statisticilor, aproximativ 90% din comerțul cu condimente îl reprezintă pudra de curry. Cercetătorii din cadrul Centrului de Cardiologie Peter Munk, Toronto, au efectuat teste în ceea ce privește curcurimul, un extras din curry și au descoperit că acesta poate îmbunătății funcțiile inimii și mai ales poate scădea riscul insuficienei cardiace.

De asemenea, aceștia au precizat faptul că substanțele conținute de acest condiment acționează direct asupra celulelor menținându-le tinere și prevenind producerea anormală de proteine.

Folosit încă din Antichitate de către vraci pentru tratarea diferitelor afecțiuni, curry este eficient în tratarea proceselor inflamatorii, în special al artritei.

De asemenea, este un aliment care are efecte benefice asupra sistemului nervos, prevenind pierderea memoriei, dar luptă și împotrivă formării celulelor canceroase. Sosurile de curry, consumate periodic, îmbunătăţesc capacitatea de funcționare a creierului și previn apariția maladiei Alzheimer.

Frunzele de curry sunt un ingredient esențial în bucătăria indiană și se pare că aduc o mulțime de beneficii sănătății, având proprietăți medicinale. Printre proprietățile medicinale ale acestei mirodenii se număra combaterea greței și a indigestiei, îmbunătățirea vederii și prevenirea cataractei.

Deși în bucătăria românească nu prea se utilizează frunzele de curry, ele se găsesc în magazinele de profil, însă uscate. Chiar și așa, dacă vei adaugă frunze de curry în mâncărurile pe care le gătești, cu siguranță că nu vei obține decât beneficii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 277

Comentarii

1 comentarii

viorel

Acum 13 ani

am mancat clatite cu curry si mi so sculat in jos. acuma pot sami sterg okelarii cu ea. curry face bine la stersu okelarilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus