Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Vointa, a 13-a infrangere

 

CSU Voința Sibiu a pierdut, pentru a 13-a oară, în Liga I, în ultima etapă disputată, împotriva echipei Concordia Chiajna. Ilfovenii au câștigat cu 2-0.

Voința nu are deloc o linie de clasament de invidiat, cu șapte victorii, opt egaluri și 13 înfrângeri după cele 28 de etape disputate. De asemenea, sibienii au un bilanț negativ în ceea ce privește golurile marcate, respectiv primite, cu doar 18 baloane trimise în plasa adversă și 33 de goluri încasate.

Forțat de indisponibilitățile din lot, Alexandru Pelici a alcătuit un prim 11 din care făceau parte patru jucători noi față de formula cu care ataca jocul din etapa trecută, de pe teren propriu, cu Petrolul Ploiești, terminat la egalitate, scor 1-1. Între buturi revenea Bogdan Miron, în apărare,  Andrei Tînc în înlocuia pe Rareș Forika, cel din urmă fiind suspendat pentru cartonașul roșu încasat în meciul cu Petrolul. La rândul său, Tînc revenea după ce tocmai își ispășise etapa de suspendare pricinuită de cartonașul roșu din meciul de pe terenul Rapidului. Bătăile ce cap continuau pentru Alex Pelici, deoarece nu putea să conteze pe Romulus Miclea, răpus de o răceală, locul său în echipa de start fiind luat de Postolache. Ultima mutare a antrenorului bănățean a fost o adevărată surpriză – Iulian Popa nu prindea nici banca de rezerve, locul său fiind luat de Cigan. La finalul jocului, directorul tehnic al sibienilor, Sandu Tăbîrcă, spunea că s-a dorit menajarea lui Popa pentru meciul cu Ceahlăul, din etapa viitoare.

Momentele cheie ale meciului

Meciul de 1X2 a debutat cu o echipă oaspete în ofensivă, impulsionată și de avantajul terenului propriu, în timp ce Voința își ocupa pozițiile bine stabilite de șirul lung al antrenamentelor. La fix trei minute de la începutul jocului, Andrei Tînc ataca cu talpa o minge pe care o controla Ilie Iordache, iar centralul Cojocaru era nevoit să îi arate cartonașul galben. Cu o dominare sterilă, gazdele încercau să lovească mai mult pe contraatac, pentru că fotbaliștii Voinței stăteau mai sus ca de obicei. Așezarea puțin mai ofensivă, la care a contribuit, pe lângă nevoia de puncte, și terenul foarte mare din Chiajna, le-a permis sibienilor să fie periculoși, și îi obliga pe ilfoveni să nu se avânte cu toată echipa spre careul lui Miron. Întrat în ultimul sfert de oră al primei reprize, meciul afost acaparat de echipa din Chiajna, care reușea deschiderea scorului în minutul 33, după un contraatac-școală pe traseul Guilherme-Adi Rocha – Dinu Viorel. Rocha era găsit perfect în careu de centrarea din flancul stâng a lui Guilherme, întorcea trei adversari și trimitea cu latul, la bara a doua, unde scăpa de marcaj Dinu Virel. Atacantul înscria, îndeplinind o simplă formalitate. Ilfovenii continuau asaltul, dar scorul pauzei a rămas 1-0. Sibienii au ieșit mai târziu de la cabine, iar discuția dintre Pelici și jucătorii săi s-a văzut în incisivitatea acestora din partea secundă a jocului. În minutul 55, Cigan a fost călcat în careul advers de Doru Bratu, sibienii cereau penalty, dar Cojocaru a rămas impasibil. În minutul 60, Alexandru Pelici a forțat egalarea, prin introducerea lui Darko Lukanovic ca al doilea vârf, dar atacantul a dezamăgit din nou. Tînc vedea al doilea galben, în minutul 73, în urma unui henț în careu, arbitrul acorda lovitură de la 11 metri pentru Chiajna și îl elimina pe fundașul Voinței. Miron a apărat penalty-ul lui Rocha printr-o respingere în față, Apostol a venit să îndepărteze balonul, dar nu a reușit, iar greșeala fundașului a fost speculată de Ilie Iordache, care a reluat în plasă. Pe final, sibienii puteau să reducă din avantajul gazdelor, dar portarul Niță a prins o zi de grație.

Ce urmează pentru Voința?

În trei săptămâni, cu jocuri din trei în trei zile, se decide soarta Voinței Sibiu. Campionatul se termină în 20 mai, iar pentru sibieni urmează urmează șase finale, din care trei cu Dinamo, CFR și „U” Cluj. Cele mai abordabile partide par cele cu Ceahlăul, FC Brașov și Mioveni. Brașovenii au învins acasă, cu 2-0, pe Dinamo, Ceahlăul a pierdut, duminică, acasă, cu CFR, iar Petrolul o înfruntă luni pe Mioveni. Dacă petroliștii înving, Voința cade pe locul 16. De asemenea, sibienii așteaptă pașii greșiți ai Gazului și FCM Tg. Mureș, echipe cu două, respectiv un punct peste Voința.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

cade in B

Acum 11 ani

cade , nu ramane p loc retrogradabil ca muresu si perolul sigur se scot, a cazut mioveni si sportul si va pica apoi sibiu dupa 2 etape, si lupta se da dintre petrolu, chiajna si tg mures pt ultimu loc de B.
Raspunde

Klauss

Acum 11 ani

pelici se ingroapa singur...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus