Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Sibiu are o actrita invitata la marele festival de la Cannes

O nouă actriță de la Sibiu face furori la București și în străinătate, după succesul înregistrat de actorii Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu cu filmul lui Silviu Purcărete ”Undeva la Palilula”. Cristina Flutur joacă un rol principal în filmul lui Cristian Mungiu - ”După dealuri”, film inclus în competiția oficială a Festivalului Internațional de la Cannes, unde din juriu fac parte Jean-Paul Gaultier și Ewan McGregor.

”Am fost sunată de directorul de casting al filmului să vin la București pentru o probă și m-am dus... Așa a început totul...”, povestește pentru Turnul Sfatului Cristina Flutur. Spune sinceră că i-a plăcut foarte mult să lucreze la filmul lui Critian Mungiu și că nu se prea aștepta ca filmul să ajungă până la Cannes. ”Este foarte frumos să filmezi cu Cristian. Era o bucurie nemaipomenită să te trezești cu noaptea-n cap să mergi pe platoul de filmare sa lucrezi... Nu mă așteptam neapărat ca filmul să fie selectat la Cannes. Mă gândeam că dacă îi e dat să treaca și pe acolo, atunci așa va fi. Nu știam dacă va fi gata până la data limită de inscriere, dar m-am bucurat când am aflat că au reușit să-l propuna și că a fost inclus în competiție”, continuă Cristina.

În ”După dealuri” Cristina Flutur joacă unul dintre cele două roluri principale feminine, alături de Cosmina Stratan, masterandă la UNATC ÎN București. Se pare că regizorul a dorit de la bun început să împartă rolurile principale unor actori mai puțin cunoscuți. Filmul este de fapt o montare artistică după un caz real, care ținut prima pagină a ziarelor din România multă vreme. Este vorba despre ”Cazul Tanacu”, exorcizarea din județul Vaslui sfârșită cu moartea unei măicuțe și cu trimitrea în închisoare a unui preot.

Revenind la film, Cristina Flutur spune că va merge în Franța la festival, iar în ceea ce privește spectatorii, fiecare este liber să înțeleagă ce vrea. ”Vom fi mai mulți din distribuție care vom merge la festival. Cât privește filmul, nu cred ca e vorba de ”a trebui” sau ”a nu trebui” să transmită ceva. Fiecare îl va percepe în felul lui și va lua din el ce crede de cuviință. Povestea este una tulburatoare oricum și te pune în fata unor întrebari incomode, pe care le înfrunți sau nu”, mai spune Cristina Flutur.

La 34 de ani Cristina Flutur lucrează la Teatrul Național ”Radu Stanca” din 2005. A studiat actoria la Universitatea din Cluj-Napoca iar printre cele mai importante spectacole în care poate fi văzută la Sibiu se numără “Viața cu un idiot”, “Turandot”, “Pescărușul” și “Cumnata lui Pantagruel”. ”Vom începe în curând repetițiile la un nou spectacol, care va avea probabil premiera în toamnă”, mai explică Cristina. Până atunci, actrița TNRS va fi jurizată la Cannes de regizoarea palestiniană Hiam Abbas, regizoarea britanică Andrea Arnold, actrița franceză Emmanuelle Devos, actrița germană Diane Kruger, stilistul francez Jean-Paul Gaultier, actorul britanic Ewan McGregor, cineastul american Alexander Payne și cineastul haitian Raoul Peck. Cea de-a 65-a ediție a Festivalului de la Cannes se va desfășura în perioada 16-27 mai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Felicitari!

Acum 10 ani

Felicitari, Cristina Flutur. Remarcasem deja prezenta ei in filmul lui Mungiu si m-am bucurat enorm. Bravo!
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

FELICITARI PENTRU ACTRITA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus