Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Se tureaza motoarele. Incepe Red Bull Romaniacs

 

Pe 13 iunie va debuta la Sibiu cea de a noua ediție a Red Bull Romaniacs, competiție care a devenit cunoscută în întreaga lume drept cel mai dificil raliu hard enduro. 180 de rideri din 34 de țări vor înfrunta traseele creionate de echipa Xventure, printre aceștia aflându-se în premieră piloți din Guatemala, Israel și Ucraina. La clasa Pro se prefigurează o luptă pentru victorie între Chris Birch (Noua Zeelandă), Graham Jarvis (Marea Britanie) și Andreas Lettenbichler (Germania); toți trei trecându-și deja minim un titlu Red Bull Romaniacs în palmares. Dacă britanicul Graham Jarvis (2008, 2011) va câștiga și în acest an Red Bull Romaniacs atunci va egala recordul deținut de Cyril Despres. Francezul este singurul rider care a câștigat până acum de trei ori raliul (2004, 2005 și 2007).

Așa cum o cere tradiția, Red Bull Romaniacs va debuta cu Prologul din centrul Sibiului și în acest an organizatorii pregătind obstacole care să îi pună la încercare pe rideri și să le taie răsuflarea spectatorilor. Miercuri, 13 iunie, la ora 18.00 piloții care s-au calificat la Prolog vor face un adevărat show, mai ales că timpul pe care îl vor stabili pe obstacolele din oraș va determina ordinea de start în prima zi din munți.

Raliul este gândit de așa manieră încât să reprezinte o adevărată provocare pentru toți piloții care i-au stratul indiferent de clasa la care aleg să meargă. Cel mai dificil traseu este cel creionat pentru clasa Pro, unde în fiecare an termină doar jumătate din cei care pornesc în raliu. Următoarele clase în ordinea dificultății traseului sunt: Expert Single, Expert Team, Hobby Single și Hobby Team.

"Îmi place această cursă.  În cazul în care vă gândiți să faceți aceast raliu, eu pot doar să vă încurajeze: Am mers la tot felul de curse din întreaga lume şi acest raliu este de departe cel mai bun! Doar asiguraţi-vă că alegeţi clasa potrivită ... ". Chris Birch (Pro – Noua Zeelandă)

O zi în off-road la Red Bull Romaniacs are în medie între 100 și 200 de km în funcție de traseul fiecărei clase, însă sunt situații în care parcurgerea a 100 de km poate dura și peste 10 ore. În acest an bivuacul raliului va fi stabilit la Voineasa. Cu alte cuvinte întregul raliu se va bucura pentru o zi de frumusețile din jurul stațiunii Voineasa. O nouă zonă pentru enduro extrem neexplorată până acum i-a determinat pe organizatori să creioneze traseele pentru ziua a doua și a treia de off-road în apropiere de Voineasa.

După cele patru zile de off-road, pentru a termina Red Bull Romaniacs cei mai norocoși și rezistenți rideri vor avea de înfruntat urcarea de pe dealul Gușterița din Sibiu. Urcarea nu este străină riderilor și nici publicului pentru că aici a fost finișul în prima zi a ediției din 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

eugen

Acum 11 ani

... oare cat mai sunt tolerati acesti distrugatori de natura ?!!! dezastrul care ramane in urma lor se poate vedea in padurile de langa sibiu !!! brylynsky , nu te dezminti , ai ramas lingaul firmiturilor ... unde \"pica \'ceva , hop apari si tu ca un idiot de articol !
Raspunde

Of, of

Acum 11 ani

stai linistit, Eugen, ca avem distrugatori mult mai mari aici, pe langa casa! Intreaba padurarii cine defriseaza constant, si dupa aia infiereaza gratuit o competitie frumoasa!
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

daca ma lasati sa sug pölä la rogojini promit ca ma füt in gäoz cu evlavie.
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

@3: jenant comentariu. e pauza la scoala sau in ziua de azi se poate sta pe internet si-n timpul orelor?
Raspunde

@4,

Acum 11 ani

in ziua de azi copilasii nostri au smartphone-uri, pentru care noi, parintii, platim abonamente cu internet. Asta-i nivelul unora, oglindit in performantele de la bac.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus