Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Cinemateca Astrafilm: Parintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu

Numit Sfântul de catre colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, considerat ctitor al Filocaliei românesti de către părintele profesor Dumitru Staniloaie, care îl aprecia ca un fenomen unic al monahismului românesc, căutat şi urmat de mii de mireni doritori a se împărtăşi din izvorul nesecat şi senin al spiritualităţii sale, dar şi pentru legendarele sale haruri de prooroc şi tămăduitor, veritabil pictor de suflete dar şi sensibil pictor de biserici, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca, a fost asemenea sfântului Vasile, aşa cum chiar el îl înfăţişează în lucrarea sa de căpătâi Cărarea împărăţiei: ucenic umblând liniştit pe marea înfuriată, stâlp nemişcat de talazuri, om între oameni întărindu-şi semenii în liniştea cea mai presus de fire, neclintit în credinţa că tot Dumnezeu este la cârma lumii. O personalitate unică, ce atrăgea ca un magnet mii de oameni, din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor vremii care nu puteau înţelege de unde vine acea forţă excepţională de a-i face pe oameni să se adune în jurul său.

Joi, 19 iulie 2012
Sala Studio, Piaţa Huet nr.12, Sibiu, ora 18.00

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus