Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cazuri rare: pietoni beti accidentati de soferi treji

Doi pietoni și doi șoferi au fost implicați, ieri, în două accidente cum rar se întâmplă: conducătorii automobilelor nu consumaseră alcool, însă pietonii da.

Astfel, ieri seară, în jurul orei 22.10, un sibian în vârstă de 48 ani, domiciliat în localitatea Brateiu, s-a angajat în traversarea Drumului Naţional 14, prin loc nemarcat şi nesemnalizat corespunzător, fără să se asigure, moment în care a fost surprins şi acroşat cu partea din faţă de un autoturism, condus regulamentar de către un tânăr în vârstă de  21 ani, domiciliat în municipiul Mediaş. Urmarea accidentului este previzibilă - pietonul a fost rănit ușor și a necesitat îngrijiri medicale, care i s-au acordat la Spitalul Municipal Mediaş. Polițiștii prezenți la fața locului l-au testat atât pe șofer, cât și pe pieton cu etilotestul. Însă, surpriză: rezultatul conducătorului auto a fost de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce în cazul pietonului, etilotestul indica 1.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Se deplasa pe partea carosabilă

Cel de-al doilea caz i-a avut ca „protagoniști” pe un conducător auto în vârstă de 30 ani, domiciliat în judeţul Bistriţa Năsăud, și un pieton, în vârstă de 52 de ani. Șoferul din Bistrița conducea automobilul pe strada Protopop Moldovan din municipiul Mediaş. Acesta nu s-a asigurat corespunzător în timpul execuției manevrei de mers înapoi şi a acroşat cu partea din spate a autoturismului pietonul, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Medias, făra a necesita internare. Și în acest caz, cei doi au fost testați cu alcooltestul. Rezultatul a fost negativ în cazul șoferului, în timp ce pentru pieton a indicat 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările polițiștilor continuă în ambele cazuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus