Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Radu Vancu, premiat la Salonul international de carte de la Chisinau

Cel mai recent volum publicat de Radu Vancu – ”Frânghia înflorită” - a fost distins cu premiul ”Republica” în cadrul Salonului internațional de carte de la Chișinău din acest an. Poetul sibian care, în timpul în care a scris ”Frânghia înflorită” asculta Radiohead, Portishead şi Serj Tankian, a primit amintitul premiu alături de Diana Iepure (Republica Moldovă) și de Mihail Vakulovski – ”prieten/coleg de generație” cu Radu Vancu.
Frânghia înflorită, de Radu Vancu, Casa de editură Max Blecher, 2012, ocupă în creaţia poetică a autorului sibian cam acelaşi loc pe care-l deţine, în Requiem-ul mozartian, Lacrimosa – comparaţie deloc hazardată, dacă ne gândim că volumele-i anterioare sunt bântuite de fantoma tatălui mort („un şomer alcoolic de 49 de ani/ şi-a pus aţa de gât”), pe care tot plângându-l, a ajuns iată să-l răscumpere, într-un ultim poem expiator ce-ţi taie răsuflarea”, Emilian Galaicu-Păun

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

buluc

Acum 10 ani

felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus