Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Un tanar din Agnita a ajuns la Urgente cu o taietura la mana si, dupa trei saptamani, parintii l-au luat acasa mort

Un tânăr din Agnita a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu cu o banală tăietură la mână, iar trei săptămâni mai târziu părinţii au venit şi l-au luat acasă mort. Aurel Bârsan avea 24 de ani şi ar fi avut o viaţă întregă înainte, dacă vizita la spital nu ar fi fost urmată de o operaţie din care tânărul nu s-a mai trezit. În timp ce părinţii pacientului decedat în 11 septembrie acuză medicii, conducerea Spitalului Judeţean spune că decesul a survenit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii, băiatul având antecedente de astm bronşic.

„Acest caz a fost analizat din toate punctele de vedere de către o comisie complexă din care au făcut parte reprezentaţi ai DSP, Serviciului de Medicină Legală, Directorul Medical al spitalului, precum şi medici din specialităţile implicate în supravegherea si terapia cazului. S-a întocmit şi înaintat un raport către DSP şi Ministerul Sănătăţii. S-a constatat că operaţia de chirurgie plastică în care pacientul a intrat in data de 22 august, ora 10:00 a decurs absolut normal. S-a practicat hemostază şi reconstrucţia structurilor anatomice afectate. Din punct de vedere tehnic nu au existat probleme în cursul anesteziei. Oxigenul nu s-a terminat întrucât este furnizat de la instalaţia de producere a oxigenului (staţie centralizată) care are sistem de rezervă, comutarea făcându-se automat. În cursul intervenţiei chirurgicale pacientul a prezentat bronhospasm, bradicardie şi hipotensiune arterială. Ulterior operaţiei pacientul nu s-a trezit şi în urma unor consultaţii de specialitate s-a constatat că acesta a intrat în comă profundă, diagnosticul fiind encefalopatie hipoxică secundară bronhospasmului. Din nefericire, evoluţia cazului a fost una nefavorabilă, soldată cu deces în data de 11 septembrie 2012. S-a constatat că moartea pacientului s-a datorat unei encefalopatii hipoxice survenite în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute secundare unui bronhospasm sever, persoana în cauză având antecedente de astm bronşic”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţea.

Tatăl băiatului susţine că fiul său a intrat în comă din cauză că în timpul operaţiei s-a terminat tubul de oxigen şi ameninţă ca va da în judecată medic responsabil.

„Ne exprimam întreaga compasiune pentru membrii familiei, dar din păcate, de multe ori, asistenţa medicală de specialitate se desfăşoară la limita dintre viaţă şi moarte. Din nefericire, în acest caz, balanţa a înclinat spre deces. Precizăm că, până în momentul de faţă aparţinătorii nu au depus nicio sesizare sau reclamaţie către Direcţiunea Spitalului”, a mai spus Decebal Todăriţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus