Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Sansele….

Din multele discuții și dispute asupra șanselor sau neșanselor României în actualul context, se pot totuși alege o serie de opinii pertinente asupra viitorului posibil al țării – unul înafara ipotezei de colonie economică în disoluție!


Pentru a dezvolta o construcție națională pozitivă, sustenabilă și cu adevărat atractivă pentru populația tânără și chiar din alte țări, este nevoie de un proiect simplu și eficace: este tocmai tipul de PROIECT ECONOMIC ȘI CULTURAL  de care nu s-a ocupat nici un politician în ultimii 23 de ani! Pentru că tot ceea ce s-a încercat a dat greș, poate chiar așa s-a și dorit… Nici o propunere venită de la cei votați de atâtea ori nu a avut o acoperire realistă, profesională și specifică acestei țări !
Șansele României sunt în fond următoarele:
    eliminarea instituției președinției.
    revalorizarea zonei rurale – legi și credite cu adevărat folositoare celor ce muncesc pământul / legi contra înstrăinării pământului românesc / legi contra urbanizării vetrelor rurale și a expansiunii necontrolate a orașelor / învățământ specializat pentru zonele non-urbane,etc.
    favorizarea creativității românești – introducerea în circuitul nostru economic a invențiilor noastre / susținerea tuturor tinerilor supradotați ca să rămână să producă valoare economică aici / eliminarea infractorilor politici și economici din peisajul nostru, evident prin eliminarea juriștilor corupți, eventual chiar prin organizarea unor instanțe conduse de juriști străini!
    eliminarea discriminărilor pozitive din întreg peisajul social-economic (pe orice temei – etnic, zone defavorizate,etc.), pentru resuscitarea spiritului competițional de pe toate palierele societății.
    eliminarea sistemului clasic de executare a pedepselor din închisori și organizarea muncii intensive pentru toate categoriile de asistați, capabili de o minimă activitate în folosul societății.
Multe dintre aceste idei au fost expuse în ultimele două decenii, dar niciodată nu a existat „voința politică” de a realiza un program concret de aplicare – tocmai pentru că instituțiile alese (parlament, președinte, magistrați,etc.) au termene clare de activitate, după care oamenii aceia pleacă și vin alții, la fel de nedeterminați să înceapă/să continue un proiect ce le depășește mandatul ! Nemaivorbind despre sistemul electoral, pseudo-democratic, ce permite manevre halucinante, cu rezultate în defavoarea alegătorilor…
Aspectul urbanistic al majorității orașelor și satelor românești a început să-și piardă culoarea și identitatea locală, să devină tot mai greu de digerat spiritual, să inducă tot mai frecvent insatisfacția de a locui acolo ! Haosul economic – juridic –cultural se imprimă pe nesimțite în sufletul locuitorilor, axa valorilor se răstoarnă din nou, după ce păruse că ar reveni la normal. Toate acestea tind să șteargă moștenirea patrimonială (vedeți și demolările de edificii – cele mai numeroase din istoria postbelică !), să șteargă specificul local, inclusiv cel spiritual, tinerii devenind niște cetățeni care nu mai au nici acea amprentă europeană, apar ca niște mixturi balcanic- americano- asiatice…
În mod normal, după decenii de eșecuri, incoerență și cădere economică, un popor ar trebui să schimbe toate sistemele și legile care duc la o asemenea catastrofă. Pentru că trebuie să fim convinși – o atare situație duce inevitabil la căderea sistemelor de protecție socială / distrugerea sistemului de ocrotire a sănătății / plecarea din țară a celor mai întreprinzători și creativi cetățeni / colonizarea țării și cumpărarea celor mai productive surse și domenii economice de către străini etc.
Nu vi se pare că a și început?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 224

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 9 ani

\"Eliminarea institutiei presedentiei\" - de ce, care e beneficiul?
Raspunde

Dudu

Acum 9 ani

Dragul meu arhitect, stai in banca dumitale cu creioane colorate si nu te mai fa de ras emitand \"dispozitii de santier\" in domenii in care este clar ca lumina zilei ca nu te pricepi deloc. Desi in cateva domenii ai studii superioare, si se presupune ca acolo ai expertiza superioara, in domeniul politic bajbai de numa-numa, nereusind sa descoperi mecanismul real al vietii romanilor anului 2012. Si il ineci intr-un torent de dorinte personale exprimate. Iubi, mai mergi si tu la o bere prin cele bodegi, ca acolo iti vei regasi cu placere atat ideile tale cat si multe alte idei noi (despre fotbal, muzica usoara, etc.). Hai sa traiesti, viata-i frumoasa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus