Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Donatii pentru copiii de la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Medias

Proiectul „Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!” a fost demarat în urmă cu o lună la Mediaş şi va fi implementat în oraş timp de şase luni.

Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’, care se derulează în perioada 7 octombrie – 7 decembrie, a reuşit să adune în prima lună de la lansare aproximativ zece donatori, care au oferit bani, cărţi, reviste, rechizite, jucării, războaie de ţesut, dulciuri, haine, scaune rulante şi un computer copiilor săraci.

Această Campanie se va concentra pe diverse tehnici de donaţie - donaţii strânse din obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiilor, donaţii salariale, donaţii individuale, donaţii de obiecte necesare derulării Proiectului şi donaţii strânse cu ocazia organizării evenimentului’’Click Tee’.

„Campania de fundaraising <> a adus în decursul unei luni de zile, primele zâmbete, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş. După ce am primit prima donaţie în bani din partea consilierului local Florin Neag, ne-am bucurat de sprijinul a patru asociaţii din judeţul Sibiu, dar şi a persoanelor fizice şi a firmelor de computere”, a declarat Antonela Sofia Barbu, voluntar în cadrul programului.

În cadrul Festivalului de muzică folk ‘’Mediaş, cetate seculară’’ care va avea loc la Mediaş în perioda 14 – 15 decembrie, voluntarii vor participa cu Expoziţia de Crăciun de la Centrul de Recuperare şi speră să găsească oameni inimoşi, care să doneze o mică sumă de bani, în schimbul unui obiect lucrat de beneficiari.

„Eu, Voluntar de profesie în Programul Fundaţiei Vodafone am scris o poveste,‘’Prinţesa Prăjiturică şi Prinţul Lămâie’’, iar Daniel Dăbăcan de la Radio Ring a prelucrat-o şi a adăugat fondul muzical. O echipă de beneficiari din Centru o va interpreta împreună cu păpuşile pe degete şi apoi vom porni cu ea în turneu prin grădiniţe, dacă ne vor susţine şi doamnele directoare”, a mai spus Antonela Sofia Barbu.

Proiectul „Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!” se derulează timp 6 luni de zile şi se adresează celor 50 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş (CRRPH).

Donaţiile strânse în perioada 7 octombrie – 7 decembrie 2012 se vor îndrepta spre achiziţionarea de produse necesare proiectului, pentru a deschide un Centru de calculatoare cu internet, un Colţ de lectură şi o Ludotecă: 3 computere, videoproiector, ecran de proiecţie, tablă, boxe, 3 căşti, 3 camere web cu microfon, cărţi, jocuri educative, materiale necesare organizării atelierelor de teatru de păpuşi, handmade, de lectură, educaţie nonformală.

Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ este comunicată pe blog-ul www.astazizambesc.blogspot.com, pe site-ul www.dasib.ro, pe blog-ul http://voluntardeprofesie.ro, pe pagina de Facebook a Asociatiei Mediasul pentru Cultura, prin intermediul mass-media şi prin pliantele care se vor distribui în rândul celor care au posibilitatea să sprijine proiectul, derulat în cadrul Programului Voluntar de profesie al Fundaţiei Vodafone România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus