Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Carne, frate. La Izabel sa nu te duci cu vegetarienii

De ce te-ai duce să mănânci până dincolo de Cristian? Am găsit două motive: primul – de nebun. Al doilea, pentru că ți-e cunoscut numele Izabel. Imposibil să nu fi auzit de carmangeriile Izabel, cunoscute într-o perioadă, nu ștou dacă și acum, că au cea mai proaspătăt carne din oraș. Așa că dus am fost. Până la Izabel – restaurantul, faci exact nouă kilometri, dacă pornești din centrul orașului. Și dacă faci regulamentar sensul giratoriu montat pe principiul bidoanelor de platic, chiar înainte să urci panta Cristianului. Nouă kilometri pentru o masă.

Locul e generos, cu multe spații de parcare cât să întorci o întreagă autobază de tiruri. Chiar în geamul ușii de intrare stă la mare fală un anunț cât o zi de post care nu-ți pică foarte bine:”Ne rezervăm dreptul să selectăm clientela”. Destul de grețos anunțul, mă și așteptam să mă inspecteze cineva la buletin, culoarea pielii și marca pantalonilor.
Am trecut peste acest detaliu și m-am așezat la masă. Ați zice că într-un restaurant la nouă kilometri de Sibiu ar cam bate vântul. Nu-i cazul la Izabel. Erau parcate vreo 10 mașini, semn că i s-a dus destul de bine vorba în târg. Ambianța e plăcută, locul e curat, chiar dacă puțin kitschios. Cea mai tembelă mișcare de design interior e o oglindă uriașă pe care se scurge apa. Nu-i nici oglindă, nici apă curgătoare, nu-i fântână arteziană, nici cișmea cu apă de izvor. 
M-am așezat și am cerut un fresh de portocale, până m-am apucat să citesc meniul. Unul românesc, cu multe cărnuri, așa cum îi place drumețului. Am cerut o ciorbă de puci rădăuțeană și o porție de carne de vițel împănat cu barda.
Ciorba rădăuțeană e numai bună să vă convingeți consoarta, iubita sau prietenul fandosit că ciorba de burtă e foarte bună. Ciorba rădăuțeană are același gust cu ciorba de burtă, numai că are carne de pui, în loc de franjuri din burtă de vițel. Delicioasă, barem de-ar fi fost puțin mai caldă. 
Și și-a făcut loc pe masă vițelușul împănat cu barda. De fapt, mușchiul de vițel a fost împuns cu un obiect ascuțit-tăietor, iar în locurile împunse au fost îndesate bucăți de cârnat și slănină. O minunăție culinară pentru cei care n-au bai cu arterele. Carnea a trebuit fi ”dreasă” cu o porție de cartofi prăjiți și cu o varzucă murată, amănunte care nu intrau în prețul de 25 de lei al cărnii. Tot așa cum nici ciorba, nu era tocmai logodită cu pâinea, că doar nu aveau același preț.
În total, am lăsat pentru masa de la Izabel un sfert de litru de motorină, 55 de lei masa și 5 lei bacșiș pentru chenerița ce părea luată din castingul pentru un film mut.
Acum nu știu ce să zic, dacă să vă îndemn sau nu să mergeți la Izabel. Mâncarea n-a fost rea, dar nici nu m-aș urca pe pereți din disperare s-o mai mănânc. Locuri de parcare, e drept, cu greu găsești în Sibiu, și timpul pe care îl pierzi până-n Cristian îl cheltui și stând la cozi pe lângă sensuri giratorii și la semafoare pentru pietoni inexistenți. Eu zic că merge să dați o tură, dar pun pariu că n-o să vă faceți un obicei din asta. Mâncarea e bună, feluri de mâncare ceva mai deosebite decât ce găsiți în oraș, iar ambianța e liniștită. Dar mare atenție la anunțul de la intrare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3138

Comentarii

11 comentarii

fost client

Acum 12 ani

Ai avut noroc. Puteai sa patesti ca noi, sa stai o juma de ora sa primesti un meniu, apoi o juma de ora sa-ti ia comanda. Am incercat sa vorbim cu patronul care era in zona care ne-a replicat : \"daca va convine bine, daca nu asta este\". Si am plecat definitiv. Oricum era cam mizerie pe mese, pe sub mese. Chestia cu mizeria in localurile vizitate, ar trebui sa o ai in vedere, nu doar mancarea si pretul.
Raspunde

unu\'

Acum 12 ani

Legat de anunt, s-a intamplat sa merg cu mai multi colegi si unul sa fie in salopeta si sa nu il lase sa intre. Stati voi linistiti ca o sa mai aiba clienti doar cat este autostrada in constructie, ca vin sefii sa manance (prostimea merge putin mai incolo, la meniul zilei 11lei), iar dupa ce o sa se deschida autostrada o sa bata vantul pe DN1.
Raspunde

kwisatz

Acum 12 ani

Carne cu cartofi prajiti? Ce alaturare traditionala si tipic romaneasca...
Raspunde

izabeloiu

Acum 12 ani

În total, am lăsat pentru masa de la Izabel un sfert de litru de motorină, 55 de lei masa și 5 lei bacșiș??? ha??? Ma rog...nu s-a semnat persoana care a scris acest articol dar ii recomand cu caldura o culegere de matematica de clasa a 7-a ...
Raspunde

buluc

Acum 12 ani

@4 nu inteleg unde iti este neclaritatea.. lumineaza-ne tu cati litri de motorina consuma o masina (deduc din context ca fiind economica) pe o distanta de 9 km. Asteptam raspuns!
Raspunde

siby

Acum 12 ani

Varza!!!! Si articolul si localul. Mai bine mancati o pizza si beti o bere! Cu asta basta...
Raspunde

bleah

Acum 12 ani

bleah.cand vad poza dau deja afara totul.....in afara de sarmale,mamaliga si ciroba poti sa uiti bucataria de rahat romaneasca....rahat impanat era mai dk ii zicea
Raspunde

claudiu

Acum 12 ani

si eu am mancat acolo dar nu m-am dat pe spate ..parerea personala ca mancare buna in sibiu gasesti A LA ADI si la PRIMA.
Raspunde

Muscho

Acum 12 ani

nu mai bine bagi un \"muschi sibian\"?
Raspunde

.

Acum 12 ani

tot de la Prima
Raspunde

client

Acum 11 ani

uleiul folosit la gatit era ranced,chiar si cel din oliviera
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus