Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Sibienii nu au ratat ArtBoutique

41 de artizani, din toată ţara, au venit la Sibiu în acest weekend, cu produse originale şi de calitate, pentru a participa la ediţia de iarnă a târgului ArtBoutique.

Porţile Centrul Cultural Habitus, locul în care s-a desfăşurat târgul, s-au deschis vineri, iar artiştii au împânzit spaţiul cu globuri, bijuterii, genţi, lumânări parfumate şi alte zeci de obiecte handmade.

„Astăzi a venit mai puţină lume, dar cei care au venit au cumpărat, nu cred că a ieşit nimeni fără să achiziţioneze ceva. La noi s-au vandut foarte bine oramentele de brad. De exemplu, un ornament s-a vândut cu 10 lei, ghetuţele de pus sub brad cu 15 şi 20 de lei. Deci a fost ok”, a spus artizanul Denis Neagu.

Cei pretențiosi, cei sofisticați sau cei care au întâmpinat dificultăți în alegerea unui cadou potrivit au trecut prin Piața Mică pentru a pleca cu o bujuterie sau o lumânare parfumată în formă de brăduţ sau de sanie.

„Am venit să văd ce este la târg şi am plecat de aici cu trei obiecte. Mi-am luat o pereche de cercei, o geantă şi o brăţară foarte drăguţă”, a spus Manuela, la ieşirea de la ArtBoutique.

Pentru promovarea artei handmade și pentru a da ocazia vizitatorilor să experimenteze acest domeniu artistic, organizatorii au pregătit trei ateliere de creație, unul în care copiii au învățat să facă mici cadouri celor dragi, un atelier de bijuterii și unul de decorațiuni de Crăciun. Casandra Vidrighin, Patricia Corcoveanu și Ioana Mihai Nechifor i-au îndrumat pe cei mici. Prezenţa atelierelor a reuşit să sporească numărul sibienilor care au vizitat târgul, spre mulţumirea artizanilor.

„Participăm pentru prima dată la ArtBoutique, adică eu confecţionez bijuteriile, iar soţul meu mă ajută cu vânzarea. Cel mai bine s-au vândut inelele, medalioanle şi cerceii. Clientela în cea mai mare parte a fost constituită din doamne. O pereche de cercei s-a vândut cu 10 lei, un inel cu 20 lei, iar un medalion 35-50 lei”, a declarat Laura Ungur, unul dintre artizanii prezenţi.

ArtBoutique s-a încheiat duminică, 9 decembrie, când artizanii, după trei zile de târg, au vândut o mare parte din produsele expuse.

„A venit foarte multă lume, iar din punctul meu de vedere este cea mai bună ediţie de până acum, cu produse de o calitatea superioră care au fost foarte apreciate de sibieni. Noi am fost foarte mulţumiţi, participanţii la fel şi eu cred că acest lucru s-a văzut şi în interesul crescut arătat de sibieni”, a declarat Sergiu Olteanu, organizatorul targului.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus