Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Experienta minimalista la Restaurant Venetia / Unica la Sonne

La restaurantul Veneția m-am dus pentru că l-am văzut deschis recent. Dar m-am dus degeaba. La Sonne m-am dus că n-aveam unde altundeva să mă duc. Dar nu mă mai duc!

Veneția mi s-a părut ciudat de cum l-am văzut: restaurant în Casa de Cultură? Dar, la câte discoteci și cluburi de noapte au fost pe acolo, nu mă mai miră. M-a mirat însă faptul că miercurea, la prânz, era închis. Așa am înțeles că Veneția există doar pentru nunți, botezuri și alte distracții și că de fapt nu-i restaurant așa cum te-ai aștepta. Din ce am văzut pe geam, înauntru nu arata prea rău, iar la intrare există un tabel al sălii cu așezarea meselor.

De le Veneția am plecat la Sonne pentru simplu motiv că nimeni din redacție nu mai fusese recent pe acolo. Tot miercurea, tot pe la prânz, la Sonne era pustiu. Afara zăpada de o jumătate de metru, înăuntru mirosea a bucătărie și a fum de prăjeală. Doar eu și încă cineva, la o masă din capătul opus al sălii. Aș fi zis că pot în felul ăsta să atrag atenția cheneriței, dar de unde... M-a lăsat să stau ceva, apoi a venit la mine și fără măcar un ”bună ziua!” a încercat să mă convingă să iau meniul zilei. Era ceva cu ciorbă de cartofi și friptură de carne tocată?! În nicun caz. Așa că am luat o ciorbă țărănească de vită și un mușchi de porc ardelenesc împănat cu prune uscate, urmând ca deserul să-l stabilesc la final. Plus o salată de murături și o bere.

Ciorba am așteptat-o vreo 20 de minute. Până la urmă, a fost destul de bună, servită într-un bol mare, pe care ți-l lasă pe masă în caz că mai vrei să îți pui. De când am terminat ciorba și până a venit friptura au mai trecut cel puțin 20 de minute. În condițiile în care eram doi, trei oameni în tot restaurantul. Măcar așteptarea fripturii a meritat, combinația de mușchi  de porc și prune uscate, totul într-un sos dulce-acrișor fiind un deliciu. Foarte bun! Din păcate, nu m-am putut bucura pe-ndelete de el pentru că doi băieți de-ai casei au început să mute toate mesele în jurul meu ca să pună ornamentele de Crăciun. La fel, niciun ”bună ziua!”, nici nimic, ei aveau o misiune și le cam stăteam în drum. Ca să-i încurc, m-am grăbit un pic și am tăiat-o. N-am mai stat după desert dar oricum mă săturasem. Și totul m-a costat în jur de 40 de lei.

Mai merg la Sonne? Nu cred. Mâncarea a fost bună dar ai impresia că ești într-o cantină iar serviciile lasă mult de dorit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: La Sonne

Vizualizari: 3258

Comentarii

18 comentarii

sibian,

Acum 11 ani

Nu stiu ce ai cautat pe acolo cand aproape tot sibiul stie ca acolo se recicleaza tot ce se poate si se refoloseste, un prieten a stat 3 zile acolo si s-a ingrozit si a plecat racheta.
Raspunde

Adi

Acum 11 ani

Daca spui ca mancarea a fost buna dar a trebuit sa aştepti cam mult, atunci de ce nu mergi la un fast-food?
Raspunde

tatal lui adi

Acum 11 ani

sunt tatal lui adi care a postat la 21:27.va rog sa-l iertati.el este putin bolnav.tocmai ce l-am externat de la numarul 3.chiar acum am intrat peste el in camera si isi freca membrul de o shaorma.este obsedat de fast food.mii de scuze
Raspunde

varu lui adi

Acum 11 ani

daca va tieti asa de tampeni mergeti la nebuni cu tot cu ziarisytul acesta cretin care scrie numai baliverne ....cretinule ne intalnim in iad ,,,,,,si acolo vei scrie la foc de zmoala cum ai scris si de cei ceti dau bani gen ramada si palace ***ule
Raspunde

blenuta

Acum 11 ani

am si eu o intrebare cum il chema pe acest vierme tarat de muste ce scrie despre restaurante critici ca asi vrea sal intalnesc personal .....va salut din aiud .....
Raspunde

eu

Acum 11 ani

prietene,se vede ca esti pornit rau impotriva doar a unor restaurante,ce? ai asteptat 20 de min? daca iti aducea mancarea in 5 min sigur ziceai ca e facuta de o saptamana,lasa-te de obiceiul asta si chiar si de gazetarie,esti penibil
Raspunde

radu sibiu

Acum 11 ani

felicitari pentru rubrica.toti prostii comenteaza dar habar nu au cum arata un restaurant.felicitari si continua aceasta rubrica si la anul, pentru ca e foarte buna
Raspunde

dan

Acum 11 ani

din cate vad eu prost iesti si u radu .... pt ca comentezi acest articol nu ?si in primul rand poate continua aceasta rubrica pt ca sincer iti zic e de tot cacaoa si iti si pot argumenta sincer acest ziarist care are si el o chiftea in burta sau poate nici aia sa faca bine sa nu mai copieze articole si alte chesti spuse de unu altu si sa scrie adevaru pt ca DUMNEZEU E SUS SI NU DOARME ...FIECARE ISI IA PEDEAPSA din cauza lui si a unor articole sunt oameni ceau fost concediati asa ca draga radu ial pe ziaristul si faceti o baie in cibin si revenitiva ca poate aveti febra ...
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Danut, o vizita pe la scoala nu ar strica. Vocabularul tau te descalifica. Va atacati toti ca a scris de restaurantul asta, de parca ar fi un restaurant de 5*. E o bodega goala si supravietuieste doar pt ca se tin nunti penale si mese de pomana la decese. Apoi ca si persoana care mananca des in restaurante, iti pot spune ca m-am regasit in majoritatea articolelor. Poti numara pe degetele de la o mana restaurantele bune de pe piata. Dar voi care stiti doar\" shaorma cu de toate\" nu puteti intelege. Hai pa, ca m-am distrat cu tine
Raspunde

dan

Acum 11 ani

@Radu : Mai intreaba mata aia betiva de noi bajetii mari ? Ca trecem sa neo balacim prin gura ei si trebuie sa filmezi si sa pui filmu pe iutub.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Exact ce spuneam mai devreme. Vocabularul te descalifica. Saracule...
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

daca esti asa destept mai radu si manaci si u o saorma din invidie si te dai mare cunoscator esti o pullla si daca esti si smecher bagati minitle in cap si hai sa vedem cat esti de bun ca am un glont si pt tine *** improscat cu mata cu tot ....sami fac schiuri din crucea\\ mati de imputit te dai mare ca sti ces alea restaurante ,bai baiatule esti tare in clanta tiasi rupeo jur mata stie ca \\vb tampeni pe internet ....sunati unu la 112 ca jegul a scapat de la nebuni
Raspunde

dany

Acum 11 ani

nici o chifla in stomac si vb si voi sarantocilor ,habar nu aveti de ce este un articol si ce inseamna un restaurant sunteti cu toti idioti.....revenitiva.
Raspunde

Un sibian

Acum 11 ani

Dulba personalitate si o dezvolti pe a treia. Ultimele doua postari au acelasi ip dar nume diferite. Saracule...
Raspunde

@ un sibian de la radu

Acum 11 ani

Am incercat, am citit si recitit postarea ta de la numarul 12 dar nu imi dau seama ce vrei sa spui. Vorbesti atat de prost limba romana incat imi dau seama ca nu mai are rost sa ma cert cu tine. Nu esti de nivelul meu sub nici o forma.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Ca de obicei, sug P ULA timp indelungat. Plata in rate, conditii avantajoase, cer si ofer seriozitate.
Raspunde

ilie

Acum 11 ani

un articol de rahat....am mancat la sonne si nu-mi pare rau...lucrez in domeniu si ce pot sa zic ...o mancare cu gust bun..nu se asteapta dupa ea mult timp asa cum se spune in articol...si inca ceva pt voi astia care cunoasteti restaurantele de tot comentati...ce inseamna un restaurant???
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

Venetia este pentru evenimente organizate din cate am inteles. Nu functioneaza in regim deschis
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus