La restaurantul Veneția m-am dus pentru că l-am văzut deschis recent. Dar m-am dus degeaba. La Sonne m-am dus că n-aveam unde altundeva să mă duc. Dar nu mă mai duc!
Veneția mi s-a părut ciudat de cum l-am văzut: restaurant în Casa de Cultură? Dar, la câte discoteci și cluburi de noapte au fost pe acolo, nu mă mai miră. M-a mirat însă faptul că miercurea, la prânz, era închis. Așa am înțeles că Veneția există doar pentru nunți, botezuri și alte distracții și că de fapt nu-i restaurant așa cum te-ai aștepta. Din ce am văzut pe geam, înauntru nu arata prea rău, iar la intrare există un tabel al sălii cu așezarea meselor.
De le Veneția am plecat la Sonne pentru simplu motiv că nimeni din redacție nu mai fusese recent pe acolo. Tot miercurea, tot pe la prânz, la Sonne era pustiu. Afara zăpada de o jumătate de metru, înăuntru mirosea a bucătărie și a fum de prăjeală. Doar eu și încă cineva, la o masă din capătul opus al sălii. Aș fi zis că pot în felul ăsta să atrag atenția cheneriței, dar de unde... M-a lăsat să stau ceva, apoi a venit la mine și fără măcar un ”bună ziua!” a încercat să mă convingă să iau meniul zilei. Era ceva cu ciorbă de cartofi și friptură de carne tocată?! În nicun caz. Așa că am luat o ciorbă țărănească de vită și un mușchi de porc ardelenesc împănat cu prune uscate, urmând ca deserul să-l stabilesc la final. Plus o salată de murături și o bere.
Ciorba am așteptat-o vreo 20 de minute. Până la urmă, a fost destul de bună, servită într-un bol mare, pe care ți-l lasă pe masă în caz că mai vrei să îți pui. De când am terminat ciorba și până a venit friptura au mai trecut cel puțin 20 de minute. În condițiile în care eram doi, trei oameni în tot restaurantul. Măcar așteptarea fripturii a meritat, combinația de mușchi de porc și prune uscate, totul într-un sos dulce-acrișor fiind un deliciu. Foarte bun! Din păcate, nu m-am putut bucura pe-ndelete de el pentru că doi băieți de-ai casei au început să mute toate mesele în jurul meu ca să pună ornamentele de Crăciun. La fel, niciun ”bună ziua!”, nici nimic, ei aveau o misiune și le cam stăteam în drum. Ca să-i încurc, m-am grăbit un pic și am tăiat-o. N-am mai stat după desert dar oricum mă săturasem. Și totul m-a costat în jur de 40 de lei.
Mai merg la Sonne? Nu cred. Mâncarea a fost bună dar ai impresia că ești într-o cantină iar serviciile lasă mult de dorit.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: La Sonne
Vizualizari: 3258
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Gic@
Acum 4 ore
Not Vivi Dragan
Acum 4 ore
CA
Acum 5 ore
Steve
Acum 5 ore
CA