Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

IPS Laurentiu transmite condoleante credinciosilor din Buzau si Vrancea

Mitropolitul Ardealului a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe în urma morții lui ÎPS Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

”Am primit cu multă tristeţe creştinească vestea trecerii la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Părinte Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Biserica noastră strămoşească pierde, astfel, unul dintre aleşii ei ierarhi slujitori, care s-a arătat, de-a lungul celor 37 de ani ai pastoraţiei arhiereşti, ca un om al credinţei şi al rugăciunii, însă câştigă un vrednic mijlocitor înaintea Tronului ceresc al Preasfintei Treimi.

Ne luăm, astăzi, rămas bun de la un devotat păstor de suflete din ogorul Ortodoxiei neamului românesc. Slujirea arhierească a Înaltpreasfinţiei Sale a început în timpurile grele ale puterii de stat opresive, când tânărul ierarh Epifanie s-a dovedit a fi un înţelept povăţuitor duhovnicesc, devotat Bisericii lui Hristos şi viu mărturisitor al dreptei credinţe. Dragostea sa jertfelnică faţă de Dumnezeu s-a arătat, mai cu adevărat, după căderea regimului comunist, aceasta oglindindu-se în nenumăratele biserici şi paraclise ridicate, în ultimele două decenii, în eparhia Buzăului şi Vrancei. Catedrala arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului” din Buzău, cununa întregii lucrării ctitoriceşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Epifanie, constituie expresia văzută a înflăcăratei şi necontenitei sale aspiraţii de înălţare spirituală spre Împărăţia cea veşnică a Preasfintei Treimi.

Clerului şi credincioşilor îndoliaţi le împărtăşim, din partea ierarhilor Mitropoliei Ardealului, mângâiere şi compasiune, îndemnându-i pe toţi să preţuiască şi să cultive, cu dragoste şi responsabilitate, moştenirea duhovnicească şi patrimonială lăsată de lunga şi înţeleapta slujire a arhipăstorului lor”, se arată în mesajul Mitropolitului Ardealului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

maxentiu

Acum 11 ani

un gest normal avand in vedere ca au fost colegi si au aceleasi apucaturi....adica abuzuri, violenta verbala si fizica, lacomie, fariseism si as mai avea multe de adaugat, dar este Altcineva care sa judece...
Raspunde

proroc

Acum 11 ani

nu statea nici unul in scaun ,pina nu ciripea , la ...ce se spovedea ...o baba chioara ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus