Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Basescu are un favorit in PDL: Intr-o competitie cinstita, Udrea poate avea sanse

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, "aşa cum se produce acum". Întrebat despre şansele Elenei Udrea la Convenţia PDL, Băsescu a spus: "Mi-e foarte greu să vă spun, eu recunosc că într-o competiţie cinstită poate avea. Într-una aranjată, mai bine nu mai fac Convenţia. Dacă va fi aranjată, îi recomand mai bine să se retragă. Dacă va constata că e aranjată, aşa cum se produce acum".

Întrebat dacă recunoaşte că Vasile Blaga are mai multe şanse la Convenţie, preşedintele a răspuns: "Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, dacă se face o Convenţie aranjată".
Băsescu a ţinut însă să menţioneze că actualul PDL nu mai seamănă cu partidul din care el a plecat pentru a fi preşedinte sau cu cel condus de Emil Boc. "Niciodată nu mă simt aproape de ei, să nu-i iubesc pe pedelişti (...) PDL de acum, aşa cum este în acel moment, nu mai seamănă cu PDL care era când eu am plecat şi o bună parte din perioada în care a fost condus de Boc. Nu mai are valori, nu mai are... Seamănă tot mai mult cu - nu vreau să jignesc PSD-ul, seamănă cu FSN-ul. În interior seamănă cu FSN-ul, şi vreau să ne înţelegem de la bun început: pentru mine PDL nu mai este un instrument politic. Până când îmi termin eu mandatul nu mă mai poate ajuta în atingerea obiectivelor. Dacă mă poate ajuta cineva este chiar Guvernul cu care am semnat un pact, cu premierul, care vizează revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă şi legea sănătăţii", a susţinut Băsescu.
El a spus că are un regret "teribil" legat de PDL. "Nici nu vreau ca să-şi pună eticheta «Suntem partidul lui Băsescu», dar să semene mai mult cu FSN-ul decât cu PD-ul pe care eu i le-am lăsat (...) Nu am nimic de aşteptat de la PDL, am doar un regret teribil raportat la ce au fost şi ce au ajuns", a mai afirmat preşedintele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

dthm

Acum 11 ani

O BLONDA NE MAI LIPSESTE
Raspunde

jan

Acum 11 ani

sa fi aleasa iute ,iute ca numai asa ne scapam iute de pdl
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus