Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
27°C

PDL Sibiu: Turcan cu Blaga, Ariton cu Udrea, Stirbet cu Macovei

Liderii locali ai PDL sunt aproape deciși pe cine vor sprijini la conducerea partidului. Primul democrat-liberal care și-a spus clar punctul de vedere a fost vicepreședintele PDL, Raluca Turcan. "Vasile Blaga nu dezbină, nu împarte partidul în buni şi răi, noi şi vechi, experimentaţi şi mai puţini experimentaţi, între reformişti şi nereformişti", a spus Turcan, săptămâna trecută, chiar la înscrierea în cursa electorală internă a actualului președinte al partidului.

Președintele PDL Sibiu Ion Ariton s-a decis și el după ce a organizat vizita Elenei Udrea în Sibiu de la sfârșitul săptămânii trecute. Dacă până atunci Ariton a spus că sibienii vor vota același candidat, după o decizie a Biroului Permanent Județean, acum liderul local al partidului este ferm: ”o susțin pe Udrea”. ”Noi am făcut parte dintr-un guvern, am trecut împreună prin criză, costurile le-am plătit împreună, am fost uniți, iar acum rămânem în echipă”, a declarat Ariton. În ce privește votul celorlalți delegați din județ, Ariton a devenit mult mai democratic. ”Sunt alegeri libere, fiecare votează după cum crede”, a mai spus Ariton sâmbătă.

Liderul organizației municipale PDL Sibiu, Cornel Știrbeț a dat de înțeles că ar prefera o altă variantă. ”Poate apare un al treilea candidat”, spunea Știrbeț înainte de a-și anunța candidatura și Monica Macovei. Acum însă Știrbeț a devenit mult mai rezervat.”Ne vom decide cu cine vom vota în fața urnei, fiecare are propria conștiință. Sper că toți delegații din Sibiu vor fi lăsați să voteze cum cred ei, suntem un partid democrat-liberal și funcționăm strict după regulile democrației”, a declarat Știrbeț. Întrebat cu cine va vota el, fostul deputat a spus că nu s-a decis încă. ”Mă mai gândesc până în 23 martie cu cine voi vota, mai este timp. Trebuie să vedem conținutul moțiunilor, valoarea lor, felul în care sunt prezentate, sunt mai multe lucruri”, a mai spus Știrbeț.

Până acum sunt trei candidați care doresc postul de președinte al PDL: Vasile Blaga, Elena Udrea, și ultimul înscris în cursă: Monica Macovei. Europarlamentarul Monica Macovei şi-a depus, vineri, la comisia de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL, moţiunea cu care candidează la şefia formaţiunii intitulată "Reformiştii". În programul ei se evidențiază aplicarea permanentă a unor standarde etice de partid şi o politică de carieră bazată doar pe merit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

pdl

Acum 11 ani

vati trezit cind sefu vostru [basescu] anunta taieri de pensii si salari trebuia s-a va uniti si sal trgeti de urechi ca omul la betie spune multe prosti ce a zis vorba populara eu vam facut eu va omor 4 ani trec repede nu va culcati pe lauri va vine si voua rindu usl pina acum numai gargara si iluzi asteptam dupa 23 de ani s-a se schimbe ceva in bine promitea draga stolo pensie de 400 euro da intradevar e de 400 da nu euro ci roni halal gindire s-a aveti soarta PNT CD
Raspunde

mosu

Acum 11 ani

imi pare bine ca sa facut imparteala care cu care tine ptr alegrile de presedinte al celui mai slab partid [PDL ] din Romania. partid muribund de 4% sa aveti parte de ce e mai rau ,Soldveanca cu buldogul falcos . Atonul cu puti iar ciobenul cu buboiul frumoase echipe de sters dusumelele cu ei
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

George Cosbuc :[...]Sa nu dea Dumnezeu cel Sfânt[...]___[...]Christosi sa fiti, nu veti scapa/ Nici in mormânt[...]
Raspunde

Remus

Acum 11 ani

Fiecare are dreptul sa sustina pe cine vrea pana la urma,nu stiu de ce ati sarit toti daca nici macar nu va place PD-L-ul.Si din fericire pentru voi ,partidul asta deja incepe sa creasca si sa isi revina,iar cu Vasile Blaga in frunte,va face in continuare treaba buna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus