Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Paul Jurgen Porr, noul presedinte al FDGR: Acest mandat va fi sub semnul continuitatii

Adunarea Reprezentanților Forumului Democrat al Germanilor din România l-a ales astăzi, în unanimitate, pe doctorul Paul Jurgen Porr în funcția de președinte al FDGR și succesor al lui Klaus Johannis. Porr nu a avut contracandidat, fiind singura propunere pentru această funcție. ”Acest mandat va fi sub semnul continuității” a fost prima declarație a lui Porr din noua calitate.

”Vom păstra aceleași relații de loialitate față de statul român. Avem o tradiție care ne obligă în acest sens. În ceea ce privește relațiile cu partidele politice din România, va fi o relație de colaborare. Cu celalte minorități vom avea relații colegiale. Avem un plan foarte important care se referă la relația cu Germania și țările de limbă germană. De foarte mulți ani realizăm o relație de punte cu aceste țări. Problemele noastre vor rămâne aceleași: menținerea limbii germane, menținerea școlilor de limbă germană și păstrarea bunurilor materiale”, a declarat noul președinte al FDGR.

Fostul președinte, Klaus Johannis, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Porr, specificând chiar că între ei există ”contacte private foarte bune”. ”Relația mea cu domnul Porr este foarte bună. Ne cunoaștem de foarte mulți ani și am colaborat foarte bine. Am avut multiple puncte de contact și multiple colaborări. Avem inclusiv contacte private foarte bune. Sunt sigur că va fi un bun președinte”, a declarat și Johannis.

”În asigur pe domnul Porr de aceași prietenie și disponibilitate de colaborare pe care am avut-o și cu domnul Johannis”, a declarat, cu această ocazi, și deputatul Ovidiu Ganț.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

lolek si bolek

Acum 9 ani

\"Democratie\" la FDGR ca si la PNL: candidat unic si ales in unanimitate, la fel ca pe vremea lui Ceasca! La FDGR si-a pus Johannis pe propriul fin de cununie in locul sau. Adica relatii de cumetrie ca la romanii de care sasii vor sa se detaseze si sa para mai corecti decat ei. Aceeasi Marie cu alta palarie, una saseasca!
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Copy-paste din articol: [...]menținerea limbilor de limbă germană[...]_____ Asa a declarat Porr sau asa a inteles TURNUL SFATULUI?
Raspunde

pt. 1

Acum 9 ani

Cand sasii erau lasati sa faca cum vor ei, pe aceste meleaguri cultura si civilizatia erau in floare. Acum, toti Lolecii si Bolecii se baga, precum chilotii-n koor. Rezultatele se vad...
Raspunde

Florin

Acum 9 ani

Felicitari domnului Prof.Dr. Porr. Un om, un medic si un profesor deosebit.
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

se putea sa nu fii primul de serviciu mitica de la nr 1?...te ai nascut vitzel si mori bou k tacto dk l vei cunoaste exact
Raspunde

geo

Acum 9 ani

daca a fost 18 ani vicepresedinte, era normal...
Raspunde

Prostul

Acum 9 ani

Pacat ca nu e olten,moldoven sau rrom ca era laudat de CRETINI.
Raspunde

alex

Acum 9 ani

,spectacolul,din alte partide,in care troneaza găștile, este de preferat pt alde 1 și 2.... !specific nației noastre,care niciodată nu va ințelege,distincția,eleganța și bunul simț!Felicitări domnule doctor !
Raspunde

unu

Acum 9 ani

Da ceati vrut daca e forum german s-a puna un oltean te pomeni ca s-a facut manevre tot la hot ie frica de furat mai sunt putini de acea va luptati s-ai determinati s-a plece sunt cu ochi pe voi va dati seama ce licitati dubioase faceati da astia va da peste degete de acea sunteti frustati si rautaciosi
Raspunde

ziarul Romania Libera

Acum 9 ani

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, continuă să îi surprindă neplăcut pe cei care îl credeau un teuton sută la sută. De fapt, Klaus Iohannis a devenit exemplul viu că mileniul trăit printre români a schimbat profund caracterul saşilor, care au devenit o populaţie balcanică germanofonă. Klaus Iohannis a comis o gafă de proporţii atunci când a declarat că neprimirea României în Spaţiul Schengen nu ar fi un eşec chiar atât de mare. Dar atunci ce ar fi acest lucru, herr, pardon, kir Iohannis? Ar fi un mare succes? Este de necrezut cum proaspătul liberal Iohannis ţine să fie solidar cu colegii săi din USL, chiar atunci când aceştia calcă în găleţi pe tema Schengen. Un alt exemplu al spiritului levantin al primarului din Sibiu s-a manifestat atunci când i-a lăsat moştenire şefia Forumului Democrat al Germanilor din România finului său, consilierul judeţean Paul Porr din Sibiu. Ştim că germanii din România sunt tot mai puţini, dar parcă nepotismul nu era tocmai una dintre „virtuţile” lor. Lista de exemple ar putea continua, însă nu lungimea ei, ci atmosfera generală arată foarte bine cât de „mitic” a devenit Klaus Iohannis. Este dezamăgitor modul în care Iohannis – bey a adoptat cu entuziasm toate metehnele politicii româneşti. Eu m-aş fi aşteptat ca el să îşi menţină verticalitatea. Însă nu a fost să fie. Iohannis este mult prea oriental pentru acest lucru.
Raspunde

dac pirlit

Acum 9 ani

svabi sasi germanici ,au fost nelegiiti ,bagabonti ,puscariasi ,prigoniti,cei fara pamint din fostul imperiul romano-german de nord si ceva legiuni ,de aparare ale imperiului. cind veneau popoarele migratoare ,alarmau ,prin darea focului si comunicau mai departe , cu ceilanti . pe lantul muntilor carpati , unde au vrut sa fie hotarele imperiului german ,in vitor .. SASI sint unguri lui atila , o aripa a mongolilor prigoniti din imperiul gingis-han ,viitor cele 4 imperii , care in jurul lui 1250,au fost desfintati din budapesta si sau facut 7 piramide de capete taiate si armata poloneza desfiitata..iar cei care au fost destepti au fugit din calea lor , in munti ,adica carpati, traind separat ..dar au avut norocu sa moara hanul , caci alfel erau la roma si dadea-u apa la cai ,din cupele vaticanului ..adevarul ..comentati
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus