Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Voleibalistele CSS Sibiu, la Turneul Semifinal

Voleibalistele Clubului Sportiv Școlar Sibiu s-au calificat la Turneul Semifinal al Campionatului Național de Junioare I, care are loc săptămâna aceasta, între 10 și 14, la Timișoara. Într-o perioadă în care la nivel de senioare obiectivul este salvarea de la retrogradare, junioarele își egalează propriile performanțe și, mai mult, au oportunitatea de a și le depăși.
Însă, parcursul din actuala ediție a campionatului nu a fost unul lipsit de greutăți. Totuși, Dan și Marius Gheorghiță – antrenorii echipei, spun că au încredere în sibience și în calitățile acestora. Fetele au început în seria F, alături de campioana de anul trecut de la junioare – Medicina Tg. Mureș, vicecampioana de la cadete – CSȘ Blaj și „o echipă comună și cu posibilități ca și noi” – „U” Cluj. Sibiencele au ieșit din această grupă de pe locul trei, exact în urma potentelor Mureș și Blaj. „Despre celelalte nu trebuie să mai spun nimic, nu? Sunt două echipe cu jucătoare din toată țara. În Blaj, una singură e formată la ei, iar la Tg. Mureș nici una”, subliniază Marius Gheorghiță, care precizează că și echipa din Sibiu poate selecta jucătoare din toată țara, dar pentru asta „trebuie să avem și posibilitatea de a oferi casă, masă. La ei e un sistem mai bine pus la punct”.
Pentru a înțelege exact unde este discrepanța dintre voleiul sibian și cel din alte orașe, trebuie analizată situația echipelor de senioare. „La nivel de reprezentative A1 îți dai seama”, spune Dan Gheorghiță. Cu alte cuvinte, orașele care au echipe puternice în divizia națională de volei feminin, deci care în niciun caz nu se bat la retrogradare ca formația mare a Sibiului, au și reprezentante puternice la nivel de junioare.„Bine, ele(CSM Sibiu) au terminat campionatul, noi încă îl continuăm!”, subliniază antrenorul.

Egalează performanțele din anii trecuți

În finalul lunii martie s-a disputat faza a doua, respectiv sferturile. Sibiencele s-au calificat în urma celor două victorii cu Baia Mare și Unic Piatra Neamț și în ciuda eșecului cu CSM CSȘ 2 București. Ultima, o formație „care, probabil, anul acesta va fi în primele trei-patru”.
Acum urmează Turneul Semifinal, găzduit de Timișoara. Pe lângă CSȘ Sibiu, în seria I se mai află Bega Timișoara, Dinamo Romprest București, Donaris Galați, Blaj și Lugoj. Dat fiind că la Turneul Final se califică primele trei din fiecare serie, Sibiului îi rămâne, la o primă vedere, lupta pentru locul trei. „Dinamo și Blajul par mai puternice. Cu celelalte, probabil, ne vom bate pe locul trei. Putem ieși pe trei, dar putem ieși și pe șase. Le spun fetelor: <> Ce să îi fac adversarului? Are antrenor, dar eu știu ce pot ele și, de multe ori, nu arată. Eu mizez pe a ne autodepăși. Și, în condițiile unui efectiv redus, vom vedea. Poate mai reușim să luăm de la cele mici, care să ajungem la 10-11 fete”, spune Dan Gheorghiță.

Efectiv redus

Fie că s-au confruntat cu problemele clasice ale sportului din Sibiu – fonduri reduse în comparație cu adversarele și abandonul continuu al sportului –, ori că au întâlnit oponente din centre puternice de volei, cei doi antrenori ai junioarelor spun că trebuie să mergi mai departe. Indiferent de obstacole, să mergi mai departe! De menționat că pentru Semifinal, CSȘ Sibiu dispune de 10 jucătoare. „Acestea sunt, nu avem ce face! Uitându-ne la alte echipe și la posibilitățile lor, avem micile noastre orgolii rănite. Dar, ce să fac, să nu mă mai duc? Pe mine, de obicei, momentele grele m-au ambiționat și mai tare. N-am fost omul care să renunțe. Sunt cu atât mai mândru dacă ieșim din aceste situații grele care se ivesc. Sper să ne calificăm la Turneul Final. Am fi îndreptățiți, cu atâtea pregătiri! Noi vara nu stăm, e perioada cea mai bună de muncă. Niște transpirații reci te trec, dar n-ai ce face! Însă, am încredere în fete! Sperăm în calificarea la Turneul Final!”, conchide Dan Gheorghiță, cel care își pune mari speranțe în experimentata Denisa Viloiu, căpitanul echipei naționale de junioare și, totodată, ridicătorul din sezonul trecut al formației CSM Sibiu, în meciurile din divizia A1 de volei feminin.
 

  • Echipa CSȘ Sibiu: Denisa Viloiu(‘94), Oana Gheorghiță(‘94), Florina Țopa(‘95), Cristina Verza(‘95), Irina Viloiu(‘96), Diana Luca(‘96), Lorena Pătrașcu(‘96), Oana Vasiu(‘96), Diana Moga(‘98), Cosmina Obreja(‘98).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus