Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

PDL si nepotrivirea de caracter

Se știe în acest moment că organizația PDL Sibiu este împărțită în două mari grupări: una apropiată liderului Ion Ariton și cealaltă care așteaptă un nou președinte. Ariton nu a lăsat nicio clipă impresia, după alegerile din interiorul partidului, că actuala conducere a partidului de la nivel central îi este pe plac. Dimpotrivă, președintele PDL Sibiu chiar a avut o întâlnire cu apropiații din partid cărora le-a explicat că în cazul în care Mișcarea Populară se va transforma în partid, el va pleca din PDL, pentru a-l urma pe președintele Traian Băsescu. Numai că până acum nu s-a luat nicio măsură în acest sens, iar starea din interiorul organizației rămâne tensionată.

Pe de-o parte, Ariton critică actuala conducere a partidului căreia îi reproșează intenția de a exclude nume importante, iar pe de altă parte rămâne liderul organizației, deși toată lumea îi cunoaște intențiile. ”Este complet nepotrivită, pentru actuala situaţie în care se află partidul, eliminarea membrilor marcanţi, pentru opinii divergente cu actuala conducere a partidului. În locul analizelor şi dezbaterilor interne, se doreşte eliminarea „recalcitranţilor”. Sper ca sfârşitul de săptămână să fie un bun sfetnic pentru toţi cei implicaţi în actualul proces de disoluţie a PDL, început anul trecut. Bine ar fi dacă actuala conducere a PDL va renunţa la practica excluderilor, pentru presupuse delicte de opinie. O practică cu efecte mortale, pentru orice organizaţie, şi cu atât mai nefericită cu cât este vorba de partidul care a salvat România de efecte dezastruoase, în perioada de vârf (2010-2011) a crizei financiar-economice globale”, a scris Ariton într-un comunicat de presă, criticând conducerea partidului.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat la rândul său că nu are în vedere excluderi, însă susține că este posibil totuși să se ajungă inclusiv la acest demers. ”Nu avem listă de excluderi. Pot să îi înţeleg pe unii colegi că sunt supăraţi, dar PDL este în plin proces de reconstrucţie, e mult de lucru pentru reconstrucţie în teritoriu şi a mesajului. Observ colegi din partid care, în loc să se lupte cu USL, permanent atacă partidul folosind aceeaşi retorică ca şi USL. Alţi colegi văd rău că PDL îl atacă pe preşedinte, dar noi nu l-am atacat, doar am avut viziuni diferite despre comasarea terenurilor. Nu mă deranjează nimeni care are critici la adresa partidului, dar denigrările ne deranjează. Luni, la BPN, discuţii despre activitatea unor colegi este clar că o să avem, dar nu avem ţintă excluderile, dar nu ştiu cum se vor finaliza discuţiile şi unde se va ajunge, pentru că suntem un partid democratic care trebuie să discutăm în interior. (…) Eu nu doresc să plece nimeni din PDL. Este mult de lucru şi mă aştept ca toată lumea să participe la acest efort", a spus Blaga, lăsând și el loc de interpretări.

Până la o decizie clară privind situația în PDL a grupului ”dizidenților”, situația din partid rămâne în zonă de război rece. Actuala conducere nu dorește să-i victimizeze pe cei din ”Grupul Udrea”, în timp ce aceștia caută permanent motive să se plângă de situația din partid. ”Eu vă spun foarte clar cum îmi doresc să înțeleagă sibienii și oamenii în general ce se întâmplă în PDL: că cei care acum se află la conducere și care au câștigat niște alegeri își fundamentează decizia politică prin profesionalizare și pe soluții. În rest, le mulțumim, răni care nu se închid vor fi întotdeauna. Important este să se vadă, să se perceapă voința politică de profesionalizare  a partidului și a de fundamentare a oricărei decizii pe domenii. Punct”, a răspuns la sfârșitul săptămânii trecute vicepreședintele PDL Raluca Turcan, întrebată ”ce ar trebui să înțeleagă democrat-liberalii din partid legat de situația din PDL”. Punct. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

la macelarie

Acum 9 ani

Oase putine, latraturi multe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus