Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Anca Dragan: demisa din functia de director al DGASPC in ziua in care a fost renumita pe post

În dimineața zilei de joi, Anca Drăgan a fost reconfirmată pe funcția de director general al Direcției generale de asistență socială și protecția copilului, funcție de unde a fost înlăturată în 2009. Câteva minute mai târziu, printr-un proiect de hotărâre introdus pe ordinea de zi suplimentară, consilierii județeni au votat eliberarea din funcție a Ancăi Drăgan.
În 2009, directoarea a fost trimisă de DNA în judecată pentru fapte de corupție. Între timp Anca Drăgan a fost achitată pe latura penală atât la judecata pe fond, cât și la recursul ce s-a încheiat luna trecută la Curtea de Apel Alba Iulia.

Calificativul ”nesatisfăcător”

Potrivit proiectului de hotărâre apărut pe ordinea de zi a CJ Sibiu în dimineața zilei de joi, când a și fost adoptat, Anca Drăgan a fost eliberată din funcția de director executiv al DGASPC Sibiu ”ca urmare a acordării calificativului «nesatisfăcător» în perioada 01.01.2009 – 29.10.2009”. ”E vorba de tot ceea ce înseamnă activitatea dânsei, inclusiv prejudiciul precizat în hotărârea judecătorească. Nu este o faptă penală, dar există un prejudiciu, recunoscut de instanță, și calificativele necorespunzătoare acordate anterior”, a declarat după ședință Ioan Cindrea.

Preaviz de 30 de zile

Anca Drăgan a fost destituită din fruntea DGASPC începând cu data de 26 iulie 2013, acordându-i-se un preaviz de 30 de zile. ”Pe perioada preavizului, doamna Anca Adriana Drăgan se deleagă la Camera Agricolă pe funcție de execuție de consilier superior”, se arată în hotărârea adoptată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

TINCA

Acum 10 ani

Dar cu CRRPH TALMACIU cum ramane?
Raspunde

gigi duru

Acum 10 ani

Da îmi place rotatia cadrelor in campu muncii. Dam jos o afoana cu găuri după ea, si mai si primeste un post caldut de frecat menta imediat. Bun asa, stimabililor
Raspunde

sibianul

Acum 10 ani

Din pacate, ma poti delega fara consimtamantul meu dar nu-mi poti schimba functia la delegare, din functie de conducere in una de executie. Apoi concedierea presupune un preaviz de 30 de zile pentru o functie de conducere si numai 15 zile pentru o functie de executie. Aici deciziile se bat cap in cap. Iarasi s-a creat un motiv plauzibil ca Instanta sa anuleze si aceasta decizie. Nu prea stapaniti codul muncii domnilor.>
Raspunde

speriat

Acum 10 ani

tulai, ce cap are!!!!!!!!!!!!!!! mi-a speriat papagalii!
Raspunde

@sibianul

Acum 10 ani

Ai lucrat macar o zi in mediu privat? Trantor bugetar
Raspunde

pt 5

Acum 10 ani

du-te ma in mata cu mediul privat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus