Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Restaurant Kubata – ieftin si trist!

Problemă etică: ce faci atunci când cineva îți oferă o masă ieftină spre foarte ieftină, dar deloc gustoasă? Îi spui cu sinceritate că a fost o experiență neplăcută sau mulțumești pentru mâncare și îți vezi de treaba ta? Exact asta am pățit la Kubata.

Cu o foame cât casa pe mine, de eram în stare să mănânc și covrigi de pe Bălcescu, m-am dus săptămâna trecută la Kubata, pe strada Rahovei, la recomandarea unui coleg. Am găsit ușor terasa, că ajunge până în stradă. Unde trec zeci de mașini non-stop. Și îți vuiește capul de la motoare. Și de la care toate mesele sunt pline de praf. În ton cu terasa, care n-a mai fost măturată de la ultima ploaie. Și tot de la ultima ploaie n-a mai văzut apă nici ”fântâna arteziană” dintre mese. Pe scurt: trist și cam murdar!

Am cerut meniul zilei, exact cum văzusem pe Facebook înainte să plec din redacție. A venit o domnișoară drăguță care n-a știut să-mi spună ce au la meniu, s-a dus până la pancarda din stradă să afle. În fine: ciorbă de pui cu smântână și ardei iute la felul întâi, perișoare marinate cu sos și orez plus o salată la felul doi și clătite cu înghețată la desert. La care se adaugă ceva de băut. Am avut timp doar să mă uit la copertina terasei, pe care tronau mari pete de nisip și mizerie, că a și venit ciorba. Care de fapt a fost de varză cu două, maxim trei bucățele de pui, iar la gust cam cum face nevastă-mea când vrea să-și otrăvească soacra. Smântână mai apoasă n-am gustat până atunci! Felul doi a fost compus din exact două perișoare, de dimensiunile unui ou de găină fiecare, înecate în mult sos și cu un pumn de orez lângă. Salata a fost însă cea mai tare: un castravecior feliat! Desertul a fost ok.

Acum ne întoarcem la problema etică de la început. De săturat... mi-am potolit foamea. N-am murit de la mâncare, nu mi-a fost rău, doar că nu a fost gustoasă aproape deloc iar atmosfera m-a întristat. Pentru toată mâncarea, cu tot cu băutură, am plătit un pic sub 20 de lei. Asta înseamnă că a fost bine că doar a fost foarte ieftin sau rău pentru că nu mi-a plăcut deloc? Trageți singuri concluzia, eu oricum nu mai trec în veci pe acolo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3456

Comentarii

17 comentarii

Iulia

Acum 12 ani

In primu rand,tot ce ai scris este neadevarat,in al doilea rand habar nu ai sa scrii ce ai mancat,se numesc chiftelute marinate nu perisoare.Si daca esti tu asa fitos de ce nu te-ai dus la restaurant de fite ce cautai la meniu zilei?la ieftinache?
Raspunde

hai pa

Acum 12 ani

tipul asta sau tipa...care scrie aici a-si fi curios sa i vad fata, vorbiti niste abureli de nici voi nu le credeti si cred ca atunci cand redactati va bufneste rasul...sunteti si voi ziar..orice blogger se apuca de redactare. hai pa
Raspunde

1+2=0

Acum 12 ani

multumim pentru recenzie !!! @1 si 2 , greu sa faceti treaba de calitate la preturi atractive ? lene mare dar sa curga banii nu?
Raspunde

joseph

Acum 12 ani

E clar, alţii care o să dea o masă de 8 lei, copiilor săraci aduşi de doamna psiholog. Aşa merg lucrurile!
Raspunde

buburuza

Acum 12 ani

Nu contează prețul (scump sau ieftin) ar trebui măcar să fie curat localul, iar d-șoarele care servesc să își facă treaba nu doar să aștepte bacșișul. Vă salut! P.S. apropo de ce au scris ceilalți, mie mi se pare ok stilul de scris.
Raspunde

buburuza

Acum 12 ani

de ce = despre ce
Raspunde

@1

Acum 12 ani

omul a mers acolo sa manance si a scris ce a constatat!! am impresia ca nu ai citit articolul. e adevarat ce scrie... mancarea e nashpa.. asa ca ciocul mic si du-te la cratita fata... si invata sa gatesti. nu mai scrie prostii pe aici.
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

bine de stiut ca e de ocolit localul asta murdar
Raspunde

@1 @2

Acum 12 ani

Articolele scrise de genul acesta sunt pur si simplu o parerea despre aceste localuri, si mie imi place foarte mult sa citesc parerile altora, plus ca aflu ce local ar recomanda, si apuci sa si cunosti cate ceva despre locurile in care a fost dansul..Poti sa mergi sa manci in Kubata daca vrei, ca nu te retine nimeni, articolele au tendinta pur informativa...
Raspunde

alex

Acum 12 ani

...domnule/doamna/domnisoara care ai constatat cele spuse...sa imi arati si mie o terasa unde zilnic se urca cineva sa curete prelatele sau umbrelele de la terase ok?..ca tot nu iti convenea asta...ai vazut un loc unde s-a adunat mai multa mizerie deasupra si ai dat cu paru\'..dar de restul prelatei ce zici?nimic...ca 90%e curata....e si normal sa fie praf avand in vedere ca la nici 10 metri e trafic foarte mare..stergi praful acum..peste 10 minute e la loc..la fel si cu maturatul.Fiind un local de cartier se prezinta destul de ok comparativ cu ce este prin alte zone\'\'mai bune\'\'ale orasului.Nu iti place ca trec masini....pai nu te du acolo si Doamne ajuta....nu e vina patronului ca trec masini si se face mizerie...el nu plateste pe nimeni doar pt curatenie!si mancarea...nu e WOOW dar nici rea nu poti spune ca este,negustoasa...la banii aia e foarte ok.vreti si covor rosu pentru amaratii aia de 13 lei???
Raspunde

alexandru

Acum 12 ani

MIE IMI SUNA A CALOMNIE ARTICOLELE ASTEA ALE VOASTRE NESEMNATE SINCER SA SPUN!!! .... ZIARISTI DE RAHAT VENITI DIN TE MIRI CE SAT IMPUTIN SI ACUM SUNT MARE DOMNI LA SIBIU ... DOAMNE DOAMNE NU BATE CU PARUL SA STITI!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Lucia

Acum 12 ani

Astazi, la cafeluta, prietenele mele, cu ziarul in mana, discuta despre Kubata. Aflu ca nu este singurul restaurant care e evaluat de acest “domn”. La indemnul acestora intru pentru prima data pe site, citesc si ma minunez. Nici nu mai conteaza ce a scris despre fiecare restaurant in parte, adevar sau neadevar, pentru ca primul lucru care imi vine in minte e ca are un scop. Nimeni nu ar putea sa scrie cu atata usurinta despre atatea restaurante, vazute doar o data si sa-si bata joc de munca unor oameni si de banii (putini sau multi) investiti de acestia. In ritmul acesta, “termina” toate restaurantele din Sibiu sau aceste e scopul lui, sa ramana doar unul (daca va intrebati care, oare e Tango Grill)? Si apropo, Sibiul este mic, toata lumea stie pe toata lumea (asa se zice), lumea vorbeste, iar cel care a scris acest “review” si presupun si celelalte, este editorul Bogdan Brylynski.
Raspunde

serloc holms

Acum 12 ani

Perspicace fata...Lucia asta. Atata doar, ca actionar la cafeluta aia e Isaura, iar cv ul ei e scris de coco chanel.
Raspunde

Ada

Acum 12 ani

N-am mancat niciodata la Kubata, dar stiu oameni care au mancat des acolo, si au fost mereu multumiti. Nu-mi permit sa fac supozitii, nu-mi dau cu presupusul in ziar si nici nu scuz / acuz pe nimeni. singurul motiv pentru care scriu aici, este mesajul scris de \"Joseph\" ... stimate domn, nu vad care e legatura mesei calde pe care doamna psiholog Lavinia Albu de la \"Maini Unite\" o ofera unor copii sarmani, cu masa domnului care a scris acest articol. Cred ca amestecati inutil lucrurile, ideile si impresiile. Eu zic sa ramanem la ideea acestui articol si sa vedem daca a mancat cineva bine la Kubata, chiar daca acoperisul nu era spalat ... pentru ca eu personal, inainte de fiecare masa de pranz, spal temeinic geamurile ... ca fiecare gospodina :P
Raspunde

pampas fasole

Acum 12 ani

Cine il plateste pe asta sa scrie astfel de porcarii? El saracul asta stie sa faca, din asta traieste, dar cine-i atat de limitat incat sa-l tina sluga?
Raspunde

Vlad

Acum 12 ani

Ma intreb ce unchi/matusa/verisoara/nepoata /cumnata a domnului care a scris acest articol detine un restaurant in Sibiu si doreste sa goneasca clientii din alte localuri? Totusi la 13 lei (pret de saorma) el vrea sa manance si mult si ieftin si calitativ. Daca se va inventa un asemena restaurant sa fac o alta recenzie si sa-mi dea de stire
Raspunde

Capra Lucia

Acum 12 ani

Scopul tau care este ? Sa aperi restaurantul sau sa identifici autorul articolului ? Zici \" sa-si bata joc de munca unor oameni si de banii (putini sau multi) investiti de acestia \" , eu zic ca autorul isi expirma parerea lui critica sau nu despre acel local, cum arata, ambient si mancare. Dar cei ce au restaurantul nu isi bat joc ca au un local mizerabil si vor sa fie platiti ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus