Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Mancarea "romaneasca" de la McDonalds nu merita deranjul

Aș putea enumera oricând zece restaurante din centrul Sibiului în care poți mânca mai bine, mai gustos și mai ieftin decât la McDonalds. La concluzia aceasta am ajuns după am mers săptămâna trecută să gustăm mâncărurile românești de la Mec.

Înainte de a ajunge la mâncare aș menționa un fenomen mai enervant chiar decât o masă proastă. În cele aproximativ 40 de minute cât am stat la terasă, la soare și la aer, trei cerșetori au venit să ne ceară cartofi prăjiți, țigări și chifle. De toate vârstele, de la un copil de maxim zece ani, până la un bețiv bătrân care se făcea că nu înțelege că trebuie să plece. Și doar o singură dată a ieșit cineva din partea francizei americane să le spună să plece că deranjează clienții. Și nici atunci n-au plecat de tot, s-au dus doar câțiva metri mai în spate și au stat să se uite lung cum mănâncă lumea. Înghiți greu fără să vrei, în situația asta.

Revenind la mâncare, am fost la Mec (am văzut că Mec îi zic oamenii din jur) doar pentru a testa rețetele românești promovate de reclama aceea amuzantă de la TV. Cam așa funcționează capitalismul: mergi să mănânci la cel mai mare lanț de restaurante din lume după ce vezi o reclamă bună în pauza meciului, din care îți rămâne în cap numai: ”...ca să merit și eu deranjul!”. Așa că am luat cam din fiecare câte ceva: cașcaval pane, chifteluțe, papanași, hamburger cu carne de proc și hrean, plus lucrurile clasice de la Mec, adică sucuri acidulate cartofi prăjiți. Nu o să vă mint, dacă obișnuiți să mâncați la McDonalds și vă place ce servesc ei în mod obișnuit, atunci o să vă placă și mâncărurile românești. Mie mi se pare că au cam același gust, orice ai comanda. Fără să fiu adeptul teoriilor conspirației care spun că preparatele de Mec pot fi ținute în casă șase luni fără să se strice. Sau să îți crească sâni artificiali.

Cașcavalul pane l-am găsit prea uleios și grețos pe alocuri, hamburgerul cu carne de porc mi s-a părut ca un hamburger obișnuit de la fast-food, doar chifteluțele ce aduc puțin a chiftele clasice, făcute în casă. Din papanașii cu înghetată și dulceață n-am gustat, recunosc, însă domnișoara cu care am împărțit masa a zis că sunt buni. Fără să termine tot ce avea în micuța caserolă. Dar am crezut-o pe cuvânt. Doar am plătit 48 de lei pe cele enumerate mai sus.

În concluzie, de bună voie și nesilit de nimeni nu mai trec pe acolo. Oricât de românești ar fi mâncărurile din meniu sau amuzante spoturile de la televizor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3306

Comentarii

2 comentarii

B

Acum 11 ani

Excelent articolul, precum toate din gama aceasta, felicitari!
Raspunde

siby

Acum 11 ani

Normal ca toate au acelasi gust, de unde diversitate la carne? Diferenta o fac doar sosurile care se pun la burgeri...in rest totul este cauciuc congelat la -25 grade! Totul se prajeste in baie de ulei, ulei care se schimba odata la 5-6 zile... asa ca de unde gusturi sau arome?!?! Carnea se arunca direct congelata pe grill si in circa 40-60 secunde este gata prajita...va mai este pofta??? Atunci serviti o salata cu gust de...paie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus