Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sectia Fizioterapie II va functiona intr-o cladire a Spitalului de psihiatrie de saptamana viitoare

2,18 milioane de lei, cu tot cu TVA, au fost investiți în ultimele șapte luni în reamenajarea demisolului și parterului unei clădiri din cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. În aceste spații, de săptămâna viitoare, începând cu ziua de marți, va funcționa Secția clinică reabilitare medicală II (”Fizio II”), care până acum funcționa într-o clădire situată pe Calea Poplăcii.
Față de vechiul sediu, condițiile hoteliere sunt mult mai bune, a fost amenajat și un lift pentru pacienți și, în plus, au fost achiziționate și câteva aparate noi, arată reprezentanții autorităților locale.
În spațiile în care va funcționa secția de Fizioterapie II funcționa până acum o bază de tratament a secției de recuperare a Spitalului de Psihiatrie, bază care a fost mutată anul trecut la etaje superioare, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.
Secția care va funcționa în alt spațiu din zilele următoare face parte din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu.

800 de pacienți pe an

În noul spațiu, Fizioterapie II va avea același număr de paturi – 32. Acestea vor fi împărțite în 14 saloane amplasate la parterul clădirii, unde se află și sala de mese. La demisol vor funcționa cabinetele medicale și spațiile de tratament.
La Secția Fizioterapie II sunt internați, în medie, aproximativ 800 de pacienți pe an. Alți aproximativ 2.000 de pacienți sunt tratați în ambulatoriu, estimează conducerea secției. ”Numărul de paturi este insuficient, listele de așteptare sunt uneori și pe câteva de luni. Dar peste tot se întâmplă așa”, spune medicul șef al Secției, dr. Daniel Luca.
Lucrările de reamenajare a spațiilor au fost executate de SC Balor Cons SRL din Sibiu, în baza unui proiect executat de SC Contruss SRL din Brașov, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

În prezent în lucrări de reabilitare este și Secția Fizioterapie I, din cadrul Spitalului Clinic Județean. Lucrările de reabilitare valorează aproximativ șase milioane de lei și vor fi încheiate anul viitor.

Declarațiile. Și cu nuanțe politice

Noul sediu al Fizioterapie II a fost prezentat oficial în dimineața zilei de marți. ”Suntem în fața unui lucru bun pentru județul Sibiu. Îi felicit pe toți cei care au contribuit la acest proiect, susținut financiar integral din  bugetul Consiliului Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea. El a criticat cauza pentru care s-a ajuns în situația de a fi necesară mutarea secției în discuție, susținând că, din punct de vedere politic, principalii vinovați sunt reprezentanții fostei Alianțe D.A. În 2005, majoritatea parlamentară de atunci a promovat Legea 247, privind restituirea proprietăților, act normativ care aplica principiul ”restitutio in integrum”. În baza acelei legi a fost retrocedat și spațiul de pe Calea Poplăcii către Mitropolia Ardealului. ”S-a trecut masiv la retrocedări și iată că am fost forțați să găsim o variantă. La Spitalul Clinic Județean nu am reușit, nu există spații suficiente. Mulțumim conducerii Spitalului de psihiatrie pentru colaborare în identificarea acestui spațiu”, a mai declarat Cindrea.
Managerul Spitalului Clinic Județean, Vasile Spinean, a mulțumit pentru încrederea acordată în derularea acestei investiții. ”Pacienții care vor intra în această secție vor simți că ei sunt preocuparea noastră principală”, a spus Spinean. În fine, medicul șef al Secției care se mută, doctorul Daniel Luca, a mulțumit și colegilor săi. ”Mulțumesc colectivului secției noastre care a contribuit la relocare în scurt timp. Sper să fim sprijiniți în continuare pentru achiziția de noi aparaturi”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

DA

Acum 9 ani

deci incep acuzatiile romanesti pe vechea alianta DA, inseamna ca le e teama psdeilor.. interesant
Raspunde

barbu

Acum 9 ani

ba daca nu obstructiona demersurile lui,johannis cu investitia la spitalu cel nou de pe calea poplaci ,acum sibiul se bucura de un spital modern nu mai trebuia s-a na deplasam la prieteni vostri ,la tg mures ,cluj ,iasov etc ,dar cu oameni fara initiativa si fricosi s-a nu se supere sefi de la centru asta este vine aia de nu stiau ce este spital nu mai dupa 1947 si au tupeu s-a te si clasifice ,asa ati procedat si cu industria sibiana ati maritato la toate catunele din tara si acum nu mai au nici ei ca sunt pe linga dar nu mai avem nici noi ,dativa deoparte ca numai rau si descalificati sibiul ,va last sasi detote si voi prada totala
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

A fost cladirea nationalizata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus