Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cele mai spectaculoase 10 goluri marcate in istoria Cupei Mondiale

Mai sunt mai puţin de 10 zile până la startul Cupei Mondiale din Brazilia, acolo unde potrivit celor mai bune cote pariuri cm2014 naţionala Braziliei este favorită să câştige trofeul. Nu va fi uşor pentru că mai sunt şi alte echipe foarte puternice cum ar fi Spania, Argentina sau Germania. Cu siguranţă va fi spectacol pe teren aşa cum a fost şi la alte ediţii ale Cupei Mondiale, iar acest lucru va duce la marcarea unor goluri frumoase. În acest moment cele mai spectaculoase goluri marcate în istoria Cupei Mondiale ar fi următoarele:
 
1. Prima poziţie în acest top este ocupată de argentinianul Diego Maradona cu golul înscris împotriva Angliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986. Atunci Maradona a plecat cu mingea la picior de la vreo 60 de metri de poarta adversă, a driblat toţi adversarii apăruţi în faţă, inclusiv portarul şi apoi a marcat cu poarta goală.    
 
2. Poziţia secundă a acestui top este ocupată de brazilianul Pele cu golul marcat în faţa Suediei în finala Cupei Mondiale din 1958. Acesta a primit o pasă lungă la vreo 12 metri de poartă, a preluat frumos păcălind un adversar, apoi a driblat şi celălalt fundaş şi a şutat cu tibia din zona punctului cu var.   
 
3. Pe locul 3 este golul marcat de mexicanul Manuel Negrete în partida cu Bulgaria din optimile de finală ale Cupei Mondiale din 1986. Acesta a marcat printr-o foarfecă laterală de la marginea careului de 16 metri.  
 
4. A 4-a poziţie în acest top îi aparţine italianului Roberto Baggio cu reuşita din faza grupelor împotriva Cehoslovaciei la Cupa Mondială din 1990. Acesta a făcut un 1-2 la jumătatea terenului cu un coechipier, iar apoi a driblat tot ce i-a ieşit în cale până la 11 metri de poartă când a şutat pe colţul scurt şi a păcălit portarul.  
 
5. Locul 5 în acest top este ocupat de olandezul Johan Cruyff. Acest gol a fost reuşit de acesta în faţa Braziliei în turul doi al Cupei Mondiale din 1974. Cruyff s-a aruncat la o centrare din partea stângă şi a reuşit să trimită mingea în plasă.  
 
6. Golul marcat de sauditul Said Al Owayran împotriva Belgiei în faza grupelor de la Cupa Mondială din 1994 se află pe locul 6 în acest top. Acesta a venit cu mingea la picior din propria jumătate, a driblat toţi adversarii ieşiţi în cale, iar când a ajuns la vreo 10 metri de poartă a şutat sub bară.   
 
7. Pe locul 7 este reuşita englezului Michael Owen din optimile de finală de la Cupa Mondială din 1998. Atunci Owen a primit mingea la 40 de metri de poarta adversră, a driblat doi argentinieni şi a şutat imparabil de la marginea careului.  
 
8. Locul 8 în acest top îi aparţine brazilianului Ronaldo. Acesta a marcat un gol frumos împotriva Japoniei în faza grupelor de la Mondialul din 2006. Ronaldo a făcut atunci un 1-2 cu fundaşul Juan, apoi a făcut o piruetă la marginea careului de 16 metri şi a şutat lângă bară. 
 
9. Pe poziţia a 9-a se află brazilianul Josimar cu reuşita din partida câştigată de naţionala sa cu 3-0 în faţa Irlandei de Nord în faza grupelor de la Cupa Mondială din 1986. Atunci Josimar a şutat de la peste 30 de metri direct în vinclul porţii.  
 
10. Pe ultimul loc în acest top este golul marcat de olandezul Dennis Bergkamp în faţa Argentinei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1998. Acesta a primit o pasă la marginea careului de 16 metri. Această pasă a venit de la fundaşul stânga de la peste 60 de metri. Bergkamp a preluat scurt, a driblat un adversar şi a şutat cu exteriorul pe lângă portarul advers.    
 
Click aici pentru a vedea cele mai spectaculoase 10 goluri marcate la Cupa Mondială. 
 
Foto: flickr, Brian Allen

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

B.Utoru

Acum 9 ani

Articolul era reuşit dacă avea ataşate şi filmuleţele golurilor descrise.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus