Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Noua prezentari si concert Directia 5 in a patra zi de Feeric Fashion Days

În această seară la ora 20:00, Direcția 5 va concerta în Piața Mică, iar la ora 21:00 începe prima parte a Galei Feeric Fashion Days, pe pasarela suspendată.

A treia zi a Feeric Fashion Days, cel mai important festival de modă din Balcani, a fost și cea mai plină zi. Cinci prezentări, unele dintre ele ținute sub enervanți stropi de ploaie, au încântat ochii spectatorilor. Colecții inedite, realizate de designeri de talie internațională, au putut fi văzute la Monumentul Eroilor din Șelimbăr, în Piața Cibin, pe banda de bagaje a Aeroportului Internațional Sibiu, sub Turnul Sfatului sau în Feeric Hall / Hala Balanța.

Designerul sibian Anamaria Șut a dat startul zilei cu prezentarea de la Monumentul Eroilor din Șelimbăr. Colecția este inspirată de portul tradițional din zona Sibiului iar cromatic, de centrul istoric al orașului. Modelele au coborât desculțe cele peste 70 de scări ale monumentului din Șelimbăr. Colecția Inner Reflection ne invită să ne aducem aminte de copilărie, de vise și de culori. Schițele acestei colecții au câștigat locul I la concursul național Inspired.

Două ore mai târziu, la ora 17:00, festivalul s-a mutat în Piața Cibin, printre tarabe, fructe și legume. Maria Simion a adus la Sibiu o colecție pret-a-porter plină de culoare, de voioșie și de forme delicate ce au contrastat perfect cu culorile fructelor și legumelor ce au compus decorul prezentării.

„M-am gândit că ăsta e momentul să facem o prezentare în piață. A fost o linie foarte casual, îmi place să fac ținute pe care le poți îmbrăca oriunde, chiar și la piață. Viața noastră nu e toată un eveniment și o petrecere high-class. Wonderlolita crează pentru toată lumea”, spunea Maria Simion la finalul prezentării.

Cristian Samfira a pus, apoi, în scenă o nouă prezentare ieșită din comun. În festivalul de anul trecut, Cristian a „inaugurat” ca locație de show Depoul CFR iar anul acesta a mai bifat o premieră, prima prezentare din România ce a avut loc pe banda de bagaje a unui aeroport, în cazul de față Aeroportul Internațional Sibiu. Printre bagaje și sunete de motoare aeronautice, modelele au prezentat ultima colecție ready to wear a designerului român.

„E colecția pentru toamnă 2015, pe care am prezentat-o și la Paris. E o colecție minimală în care am studiat foarte mult textura, ați văzut piele tăiată la laser, niște flori lucrate manual. Ideea pe care am început-o acum doi ani e mai inovatoare, o zonă pe care vreau să o studiez de acum înainte în colecțiile ready to wear”, spune Cristian Samfira despre colecția sa.

Pe înserat, Rozalia Bot a adus o pată de culoare decorului medieval al Turnului Sfatului. Pornind din Turn, modelele au traversat boltele celui mai cunoscut simbol al Sibiului și au smuls ropote de aplauze la finalul prezentării. Colecția Sin City este inspirată de femeia modernă, căreia îi place să fie în centrul atenției. E formată din 14 ținute în care predomină culorile pastel și este cea de-a doua colecție din cariera extrem de apreciată a designerului. Florin Surugiu a încheiat a treia zi de prezentări cu un show complet atipic.

În Feeric Hall / Hala Balanța, Florin a făcut un adevărat spectacol. Prezentarea tradițională a colecției a fost completată de o ultimă piesă, construită doar din alb, pe care designerul român a proiectat forme geometrice extrem de spectaculoase, pornind din registrul alb-negru spre geometrii în culori vii.

Seara s-a încheiat cu vernisajul expoziției de fotografie Focus Feeric 2013 realizată de Sebastian Marcovici, fotograful oficial al Feeric Fashion Days.

Feeric Fashion Days continuă astăzi cu prezentarea lui Filip Roth, de la ora 15, la fabrica Boromir iar de la ora 19 – Ana Maria Cornea / Muzeul Național Brukenthal. La ora 20, Feeric Fashion Days se mută în Piața Mare pentru concertul Direcția 5 urmat la ora 21 de prima parte a Galei Feeric. Pe pasarela suspendată din Piața Mică vor prezenta în această seară Mihaela Cirlugea, Bianca Bratosin, Diana Voevutki, Filomena Chifor & Mădălina Lazu, Adriana Delia Bărar, Alina Maria Mărgulescu și Evgheni Hudorojcov.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Days 2014 este gratuit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus