Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Avantajul biciclistului in Sibiu. Reducere de 10%

Mănânci, bei și ai reducere de 10% din nota de plată. Singura condiție este să ajungi în Piața Mică, la restaurantul Kulinarium, cu bicicleta. ”Încercăm prin această reducere să intrăm puțin în trendul Sibiului, de oraș verde, ce susține mersul cu bicicleta. Singura condiție pentru a beneficia de această reducere este să ajungi aici cu bicicleta, iar reducerea va fi aplicată la nota de plată”, susține administratorul restaurantului Kulinarium.
Și alții s-au gândit să încurajeze mersul pe bicicletă în Sibiu. De trei ani, angajaților Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu li se ”decontează” mersul pe bicicletă. Angajaților li s-au cumpărat biciclete dotate cu kilometraj. Ei trebuie să întocmească o foaie de parcurs în care completează și numărul de kilometri străbătuți pe două roți într-o zi. La final de lună, pentru fiecare kilometru parcurs, Parohia ”decontează” câte 60 de bani
O inițiativă similară există și pentru angajații Continental Automotive Systems. Banii strânși astfel se donează în scopuri umanitare. Câte un leu pentru fiecare km parcurs de angajați în drum spre sau dinspre serviciu.
Asociaţia Tură în Natură a lansat în urmă cu două luni proiectul “Sibiu - UnDa Verde pentru Biciclete!”, demers care îşi propune promovarea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ, în scopul combaterii schimbărilor climatice şi a îmbunătăţirii calităţii vieţii în comunitate. O primă activitate pe care o va iniţia asociaţia este de a oferi oamenilor cursuri educative, în ceea ce priveşte mersul cu bicicleta.
Pe lângă pistele de biciclete amenajate în oraș, în această toamnă se vor încheia și lucrările la pista de biciclete Sibiu – Tropinii Noi – Sibiu, traseu cu o lungime de peste 11 km.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

*biciclist

Acum 9 ani

*biciclist
Raspunde

bebe

Acum 9 ani

propun ca si bicicletele sa aiba placute de inmatriculare
Raspunde

sibian pt bebe

Acum 9 ani

Eu propun ca tu sa lasi masina din cind in cind si sa te dai cu bicicleta ,sa mergi la servici cu ea.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

eu propun ca biciclistii sa invete semnele de circulatie
Raspunde

adi

Acum 9 ani

eu propun ca cei care conduc si ii pun pe biciclisti sa invete semnele, sa le respecte ei prima data, si apoi sa vada ca ei fac mai multe greseli decaty biciclistii, si le mai si pun viata in pericol
Raspunde

eu propun :

Acum 9 ani

Eu propun sa ne respectam unii pe altii !!!!
Raspunde

Daniel

Acum 9 ani

Eu as sintetiza cum un conducator auto/sofer interactioneaza in trafic cu un biciclist atunci cand nu are chef sa respecte codul rutier si implicit arata respectul fata de participantul la trafic mai expus. De cele mai multe ori are o gandire primara, adica poate face orice manevra atata timp cat integritatea fizica a lui si a vehicului pe care-l comducei nu sunt puse in pericol. Un fel de \"eu ma feresc de ceva mai mare decat mine; un biciclist va evita coliziunea pentru ca el va avea de suferit. Eu am asigurare si sunt in interiorul unei caroserii metalice unde ma simt protejat\". Scriu asta din punct de vedere al unui biciclist care participa ZILNIC la traficul din SIBIU
Raspunde

Daniel

Acum 9 ani

Ahhh... , si sa nu uit : MA SIMT MAI IN SIGURANTA PE UN DRUM NATIONAL SAU JUDETEAN DECAT IN LOCALITATE. Poate fii un paradox greu de inteles, dar mai ales greu de acceptat de catre multi.
Raspunde

qwty

Acum 9 ani

Tare ideea, eu propun sa va abtineti voi astia comentatorii \"invatati semne de circulatii..bla bla shut the fuck up\" eu sunt sofer si ocazional iau bicileta la o tura de oras, ptr relaxare, fi atent ca sofer si ca bicilist si totul va fi bine, cand esti prudent nu te astepti sa fie altul in locul tau... poti sa fj praf ori ca esti cu masina sau cu bicicleta! Si referitor la febra asta a bicicletelor, este o initiativa foarte buna si sanatoasa.
Raspunde

euro

Acum 9 ani

eu propun s-a va deplasati pe noua pista inaugurata de consiliu judetean care leaga sudul si estu judetului ,acolo nici un pericol ,eventual s-a va intiniti cu vreun urs pribeag ,dupa modelu de la brasov ,numai ca la aia ursii au acces si prin centru orasului
Raspunde

sibian,

Acum 9 ani

habar nu au biciclisti cand sunt cosiderati ca participanti la trafic sau pietoni. Habar nu au ca atunci cand traversezi pe zebra trebuie sa mergi pe langa bicicleta si nu pe ea sau mai grav sa sari de pe banda de biciclete direct pe zebra fara sa te asiguri sau sa te dai jos de pe ea...habar nu au ca trebuie sa mearga pe partea dreapta a carosabilului si nu pe contrasens, habar nu au ca inclusiv pe strazile cu sens unic trebuie sa respecti semnele de circulatie auto si sa nu mergi pe bicicleta in sens invers doar pe jos pe langa ea, habar nu au ca pe strazile unde sunt amenajate piste trebuie sa le folosesti si sa nu mergi pe trotuar, habar nu au ca pe pietonala Balcescu este interzis sa circuli pe bicicleta (este un semn cat china langa farmacia 24)....asa ca prima data sa se invete semnele de circulatie si regulile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus