Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Fosta consiliera a lui Constantinescu isi lanseaza cartea la Sibiu

Simona M. Vrabiescu Kleckne va veni la Sibiu, săptămâna viitoare, pentru a lansa volumul al doilea al cărții „Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi – cronica unei epoci”. Cartea reprezintă o continuare a memoriilor publicate în 2013 ”ce dezvăluiau viaţa autoarei şi a familiei sale într-o perioadă plina de efervescenţă culturală şi socială, dar şi de transformări marcante ale societăţii româneşti: anii ’30-’60”.
La lansarea ce va avea loc marți (9 sept.), de la ora 17:00, la Librăria Habitus din Piața Mică vor vorbi și cuvântul Silviu Borș (Directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu), Emil Hurezeanu (jurnalist și analist politic) și prof. Floricel Marinescu (istoric).
 

În Statele Unite, unde a emigrat, Simona Vrabiescu Kleckner a obţinut două masterate, unul în informatică, la Universitatea Columbia, în 1969, iar celălalt în drept internaţional public, la Universitatea New York, în 1973. În SUA a lucrat ca asociat curator la Biblioteca Juridică a Universităţii New York, între 1969 şi 1974, ca şefă a Bibliotecii Juridice a ONU, între 1975 şi 1986, ca şefă a Secţiei de Referinţe şi Bibliografii a Bibliotecii Dag Hammarskjöld a ONU, între 1986 şi 1987 şi, în fine, ca directoare a Bibliotecii Curţii Federale de Comerţ Internaţional a SUA în perioada 1987–1996.

Între 1991 şi 1996 a fost copreşedinta organizaţiei ACORD, comitet politic pentru promovarea democraţiei în România, desfăşurând o intensă activitate de lobby pentru ţara de origine la Congresul SUA şi la alte autorităţi americane. Din 1997 a fost aleasă preşedinta comitetului.

La invitaţia preşedintelui Emil Constantinescu, dna Vrăbiescu Kleckner a activat pro bono în cadrul Preşedinţiei României, în calitate de consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu vreme de 18 luni (iunie 1999 – decembrie 2000), interval de timp în care a locuit în Bucureşti. Activitatea ei în cadrul ACORD şi la Preşedinţia României este relatată în volumele publicate: O mărturie provocată — 1995–2000, Bucureşti, 2004 şi Din exil — Lobby în SUA pentru România, New York, 1990–1998, Bucureşti, 2006; Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi — cronica unei epoci, vol. I, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2013.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner este descendenta unei ilustre familii româneşti, fiică şi respectiv nepoată a lui Gheorghe Vrăbiescu şi Nicolae Vrăbiescu, remarcabili jurişti din perioada interbelică, şi nepoată prin alianţă a marelui profesor latinist Nicolae Herescu. A absolvit ea însăşi Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti în 1949, fără să poată vreodată profesa în domeniu, înainte de a părăsi, în 1965, România comunistă”, comunicat Librăria Habitus


Foto: editura Curtea Veche Publishing

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

unu fara nume

Acum 9 ani

vreau cind vine monica tatoiu sa-si lanseze frustrarile impotriva sibiului ,ba zgripturoaica ata a inceput sa-si arete frustrrile impotriva sibiului ,s-a aliat si asta [tatoiu ] la corul marilor frustrati din tara lui copy -paste ,dute fa si apucate de pus muraturile in camara si nu te mai da cu presupusu ca nu ajungi nici la unghia mica a lui ,johannis ,frustrato din pupincurista lui base acum ai trecut in tabara lui sifonaru de tariceanu ,ba voi sunteti o claca comuna de asa zisi analisti pe tot felu de probleme le stiti pe toate de aceaam ajuns pe fundu prapastiei ca se baga in seama toate gospodinele si economisti inventati la fabricile de diplome zise si universitati ,ba la munca ca ati facut tara varzaa la cluj si napoca
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Consilierii lui E. Constantinescu aveau un CV consistent. Ce vremuri...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

...dar ce folos?
Raspunde

Folosul :

Acum 9 ani

Cu toate erorile (nu putine) atunci s ra validat \"axa Bucuresti -(Londra! ) -Washington) ! Sa nu uitam si \"coabitarea \"fortata cu PD (FSN) care a impiedicat numeroase reforme. Stiu ca iti amintesti daca vrei.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Nu fi naiv, alzara, axă aia a fost trasată odată cu căderea zidului Berlinului, până și ceaușescu o știa. Regimul Constantinescu nu a făcut altceva decât să întărească poziția securității în noua orânduire, fiind epocă în care securiștii s-au organizat cel mai bine, asta mulțumită lui Coposu care i-a primit în partid cu brațele deschise și le-a girat ascensiunea cu faima sa anticomunistă. În toți acești 24 de ani nu s-a făcut altceva decât să se întârzie prin toate mijloacele apropierea noastră de Washington.
Raspunde

victoria

Acum 9 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul Info la adresa de email:[email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus