În locul savurosului Judith Bistro, undeva în zona Agenției de protecție a mediului, s-a deschis de ceva vreme Petit Chef, restaurant la parterul unei pensiuni. Departe de vadul centrului, restaurantul era aproape gol când am ajuns, undeva la vreo două ore după prânz. Cu ușile larg deschise am găsit înăuntru o ospătăriță răbdătoare, care a stat cu meniul în mână până ce am epuizat o destul de lungă discuție telefonică.
Meniul – decent. Fără să urmărească specificul vreunei țări, între paginile lui găsești de la antrenuri de genul bruschetelor, până la creveți trași în tigaie cu unt și usturoi, supe creme, piept de curcan mediteranean sau mușchi de vită în sos de smântână cu gorgonzola. Am ales pentru început o salată caprese, iar ca fel principal o porție de costițe picante cu sos barbeque și coleslaw. Nu eram la prima opțiune, îmi cam făceau cu ochii ‘cei creveți, dar ospătărița susținea că ”tocmai aseară am dat ultima porție”. Salata a venit repede și a fost într-o cantitate destul de mare încât să amețească foamea care își cam făcea de cap prin stomac.
Până la felul principal – a cărui preparare mi s-a părut că a durat mai bine de 30 de minute – am avut vreme să văd că locul e destul de familial aranjat. Curat, fără detalii agasante… cu excepția plasmei, poate, care rula ceva programe de știri, distrăgând mereu atenția.
Acum, felul principal mi-a dat emoții. Din experiența altor costițe cerute prin restaurantele Sibiului aveam temerea că voi pleca mai mult nemâncat. Și amarnic aveam să mă înșel: pe farfuria cu coleslaw-ul frumos aranjat, peste garnitura de cartofi cu smântână dulce tronau două ditamai coaste de porc, suficient de mari încât să saturi unul care nu a terminat nimic din farfurie toată ziua.
De picante, coastele nu prea au fost picante, cum era promis în meniu. Dar, una peste alta, gustul a fost unul absolut delicios. Coastele erau încărcate cu foarte puțină grăsime, iar carnea foarte bine gătită.
Iar ca un plus al micului șef aș mai adăuga și prețurile, destul de departe de cele practicate prin centrul cel comercial. Adică: pentru salată am plătit 12 lei, costițele au cântărit de 18 lei pe notă, iar cartofii cu smântână – cinci lei. Plus cei șapte lei pentru apa de trei sferturi de litru, a ieșit o notă finală de 42 de lei. Cam cu o treime mai mică decât în zona centrală. Probabil și asta m-a făcut să văd în Petit Chef o surpriză plăcută, potrivit căreia în zonele cu mai puțin vad mănânci nu numai mai ieftin, ci – de multe ori – și mai bine.
Marele Gatsby
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Judith Bistro , Marele Gatsby , Petit Chef
Vizualizari: 2935
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Cornel Sibianul
Acum 10 ore
Ada
Acum 10 ore
Ioan Rotar
Acum 10 ore
Rotar
Acum 11 ore
EVREU