Într-o zi de duminică, cu țara ruptă în două și cu treabă la redacție, nu puteam decât să ne gândim la o pizza la pachet venită direct la noi. Nu mai era timp de restaurante, chelneri, ospătari, șervețele și tacâmuri.
Am ales Grizzly Pizza pentru că nu era atinsă de noi în această cronică și părea una din cele mai serioase, din cele rămase. Așa că am intrat pe site, am ales un număr de telefon din cele vreo patru postate acolo și am cerut: o pizza di casa, pizza verdure, pizza quattro stagione, o porție de paste bolognese și trei porții de clătite. Era fix 13.52 când am terminat apelul. Promisiunea fermă a doamnei de la celălalt capăt al satelitului a fost mulțumitoare: comanda va ajunge în 45 de minute. Telefonul izbăzitor a venit la 14:35, însă bucuria a fost stopată de zâmbetul șoferului: ”116 lei”. Știți reclama cu ”cââââât?” Adică tu ai un preț mai mare decât restaurantele din centru pentru o pizza pe care nu cheltui cât consumă un local? Hai să le luăm separat: Pizza di casa – 24 lei (cea mai mică, recomandată probabil pentru copii), pizza verdure – 25 lei, quattro stagioni – 23 lei. Toate, mici. Porțiile medii trec de 45 de lei, iar cele mari depășesc 55 de lei. Pastele au costat 18 lei, iar porția de clătite a fost 10 lei. Am plătit 116 lei, deși totalul era o ”scânteie” mai mare, probabil o fi fost socotită o reducere. Dar stați liniștiți, n-am primit niciun bon.
Momentul degustării ne-a dezgustat. Pizza verdure era plină de ceapă. Și a rămas fix jumătate nemâncată. Din Pizza di casa a rămas un sfert. Din Pizza quattro stagione a rămas tot un sfert. Pastele bolognese au fost decretate un eșec total. Am fost avertizat să nu comand paste de la un restaurant online. N-am ascultat, am zis că hai, ce poate să fie? Pastele bolognese sunt clare ca lumina zilei - paste, sos de roșii, carne tocată de vită, busuioc, ceapă, ardei roșu și nițeluș parmezan deasupra. Teoretic. Practic, în pachețel am primit, într-adevăr, paste. Cu gust de tocăniță în care s-a scăpat un surplus de ulei. Carnea care aspira la titlul de "bolognese" nu și-ar fi găsit vocația nici într-o porție de sarmale expirate. Bucătarul a sărit cu siguranță peste rândul cu "sosul de roșii" din rețetar, iar ceapa a fost tăiată cu toporul de lemne. În schimb, nu s-a zgârcit la piper. Busuiocul o fi sub perna bucătarului, că în sos nu l-am găsit. Iar cele 2 grame de parmezan presărate deasupra erau, de fapt, cașcaval dintr-ăla de se întinde precum guma Turbo mestecată. Dar măcar le-am primit calde. No?
Poate am fi mâncat mai mult dacă n-ar fi fost zi de vot și berea nu se vinde. Dara așa nu putem da decât un singur verdict: grizzly mă d-aici!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 17 ore
Livia
Acum 18 ore
Sibiu.adrian