Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Explozia unui meteorit, surprinsa de camerele din centrul istoric al Sibiului | Video

Lumina lăsată de ceea ce pare a fi o stea căzătoare care a traversat cerul României a fost înregistrată și de camerele de supraveghere amplasate în centrul istoric al Sibiului. Aceste camere au înregistrat cum, la câteva minute după ora 03:00 a nopții dintre marți și miercuri, cerul se luminează brusc și pentru scurt timp. Lumina nu a fost urmată, însă, și de vreun sunet mai puternic, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Buzău, unde patru apeluri au fost efectuate la 112 pentru a reclama apariția unei lumini intense pe cer, urmată de un zgomot puternic, după cum relatează cei de la Mediafaz.
Imagini similare au fost înregistrate și de camerele de supraveghere din alte părți ale țării, pe rețelele de socializare fiind extrem de discutat subiectul.
Explozia meteoritului a fost confirmată pentru Mediafax și de Adrian Şonka, coordonatorul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti. "Da, este un meteorit. Am văzut filmul care a fost pus pe internet şi, în afară de faptul că se vede o lumină care circulă foarte repede, ceea ce înseamnă o stea căzătoare, pentru că avioanele şi elicopterele nu circulă atât de rapid, se vede şi reflexia lui în luneta maşinii. Se vede clar forma unui meteor. Atunci când un meteor, însemnând o dâră luminoasă pe cer, e foarte strălucitor, spunem că avem de a face cu un bolid. (...) Ideea este că la aceste obiecte, cu cât este mai mare strălucirea, cu atât e mai mare obiectul care intră în atmosferă şi produce dâra luminioasă",  a spus Şonka, citat de Mediafax.

În imaginile filmate în centrul Sibiului, lumina produsă de meteor poate fi observată la minutul 00:10 (Curtea Colegiului Național ”Samuel vin Brukenthal”), 00:17 (Curtea Cafe Wien) și 00:24 (vedere înspre Liceul de Artă situat pe strada Alexandru Odobescu).

Una dintre cele mai bune filmări ale meteorului din noaptea trecută (filmare din care a fost preluată și fotografia care ilustrează articolul) vine din București, fiind realizată de o cameră de supraveghere situată pe acoperișul unei clădiri.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

@@@

Acum 6 ani

exact la 3 si cateva minute, mama mea l-a vazut, a iesit in balcon sa duca ceva, era cu spatele, a vazut flasul, destul de puternic, l-a \'\'simtit\'\' cu spatele, s-a intors si meteoritul s-a deplasat in directia hipodrom. a fost doar un flash scurt, exact ca in video. locuim in strand, balcon vedere spre sud(hipodrom, sub arini). a zis ca s-a auzit si un boom sonic, foarte scurt. din cate am vazut la stiri pe canale se pare ca a fost vazut si in vrancea, destul de mare distanta. interesant e de aflat unde a cazut, posibil in zona de sud a tarii sau marea neagra? se pare ca a tranzitat centrul tarii.
Raspunde

BSK

Acum 6 ani

Ba esti nebun? ce cauta maicata la 3 noaptea pe balcon la -20 de grade? Acolo e fenomenul ciudat , ai de aprofundat pe problema asta :D :D
Raspunde

buna asta

Acum 6 ani

:))))))))))))))))))
Raspunde

@1

Acum 6 ani

Saraca mama , a vazut o extorsiune a unui degajament pe verticala cu directia sud Hipodrom Sub Arini !?!?!
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

ce cauta maicamea pe balcon la 3 noaptea e una (o fi dus vreun borcan), dar ce cauta maicata la iesirea spre medias nu stiu ....:D
Raspunde

@

Acum 6 ani

Căuta magazinul Obi.
Raspunde

Maneta

Acum 6 ani

Ce ai BSK cu mama omului care de altfel e o femeie \"simtita\" si agila .Doamna si-a pus muraturile, sper ca in urma flash-ului puternic sa nu cumva sa nu se fi acrit prea tare. :)))) Mai bine haideti sa ne intalnim sa cautam \"magaoaia\", eu imi iau si \"neoprenu\" in caz ca e in Cibin.
Raspunde

@7,@All

Acum 6 ani

:)))):)))))) sunteti putintel CUCU? sa fie de la ger??:))))
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

de la ger? nu cred, au deja creierul inghetat. alte 2 posibilitati: 1.au bagat internet la educatie incluziva? 2.taranime ce se refuleaza prin/in astfel de medii, in general sclavesc pe 3 parale si sunt tratati de sefi ca sclavi/nimicuri fara drept la opinie. care e primul care se simte? :)
Raspunde

Maneta

Acum 6 ani

Draga @@@ ai dreptate, suntem niste iobagi frustrati, insa avem ceva ce tu nu ai...UMOR... P.S La noapte iar e ger, aveti grija sa nu va crape borcanele cu gogonele, eu unul le-as pazi. Asteptam dimineata relatari din balcon, daca aveti nitica indeletnicire, poate o sa gasiti pe cer carul mare ;)
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

and we have a winner (apropo de care e primul care se simte) ! iata c-am si umor ! nu-mi ingheata nimic in balcon, apropo, daca vrei te gazduiesc si pe tine:))
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

cat despre calitatea umorului incepand cu comentariul 2 e egal cu calaritul magarului la nunti, la poiana, cam pe acolo va situati :)
Raspunde

marginean

Acum 6 ani

au scris si ziarele din Germania despre fenomen si au dat filmuletul din Sibiu plus explicatia stiintifica a unui astrolog roman, de ce s-a vazut numai in parte aceea a tarii, presupusa marime si lipsa de pericol..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus