Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
13°C

Eclipsa de lună din această seară se va vedea și în Sibiu

Eclipsa de lună din această seară se va vedea și în Sibiu

În această noapte, de 10 spre 11 ianuarie, se va produce o eclipsă de Lună prin penumbră, care se va vedea începând cu ora 19.00, până la ora 23:12, în toată România, dacă cerul va fi senin.

Potrivit informațiilor de pe Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” eclipsa se produce în penumbră, adică luna nu intră deloc în umbra Pământului. Maximul se produce la ora 21.10 când aproape tot discul Lunii se va afla în penumba Pământului. Fenomenul va putea fi observat pe tot parcursul desfășurării lui în toată țara dacă este senin. „Eclipsa începe la ora 19.08 când luna intră în penumbră însă vom putea vedea schimbări pe discul acesteia doar în preajma maximului pentru că penumbra nu este foarte întunecată. Vom vedea doar o reducere în strălucirea Lunii și poate o modificare din culoarea obișnuită a acesteia”, se arată pe site-ul observatorului. Eclipsa se termină la ora 23.12 minute și durează patru ore și 4 minute. Toate aceste faze sunt vizibile din România cu Luna poziționată sus pe cer, înspre Sud Est.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus