Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ofelia Popii revine pe scena de Ziua Culturii Nationale

Actriţa Ofelia Popii revine pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” în ianuarie, când va juca în spectacolele „Solitaritate” (15 ianuarie) și „Îmi place cum miroși!” (16 ianuarie).

Spectacolul „Solitaritate” va avea prima reprezentație a acestei stagiuni joi, de la ora 19:00, la sala Teatrului „Radu Stanca”. Alături de Ofelia Popii, din distribuție fac parte actorii Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos și Ali Deac.

"Nu este deloc întâmplătoare programarea acestui spectacol de Ziua Culturii Naționale. În „Solitaritate”, regizoarea Gianina Cărbunariu vorbeşte despre identitate, pericolul pierderii identităţii, despre discriminare şi dezbinarea societăţii. „Solitaritate” a fost prezentat în secțiunea oficială a Festivalului de la Avignon din 2014, fiind nominalizat de presa de specialitate ca unul dintre spectacolele emblematice ale ediţiei din acest an, care s-a dorit a fi una politică, curajoasă, care să celebreze democrația și diversitatea", spun reprezentanţii teatrului sibian.

La sfârșitul lunii ianuarie, echipa artistică și tehnică a spectacolului „Solitaritate” va pleca într-un turneu european, la Madrid și Bruxelles. Turneul este susținut cu sprijin din partea Institutului Cultural Român. Astfel, la Teatro de la Abadia din Madrid vor avea loc două reprezentaţii ale spectacolului „Solitaritate", în 23 şi 24 ianuarie, iar la Théâtre National de la Communauté Française de Belgique din Bruxelles au fost programate patru reprezentaţii, în 28, 29, 30 şi 31 ianuarie 2015.

Vineri, 16 ianuarie, de la ora 19:00, Ofelia Popii va juca în comedia „Îmi place cum miroși!”, regia Șerban Puiu.

Acțiunea piesei se concentrează în jurul a trei protagonişti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii '60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scenă a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie.

Programul complet al spectacolelor din luna ianuarie este afişat pe site-ul www.tnrs.ro.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

###

Acum 9 ani

E fraiera sa stea acasa sa mamiceasca daca poate pleca prin Europa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus