Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Serban Tichindelean, fostul director al DSVSA Sibiu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Fostul director al DSVSA Sibiu Şerban Ţichindelean a fost trimis în judecată, fiind acuzat, între altele, că a emis dispoziţii nelegale privind rezilierea unui contract de concesiune a Circumscripţiei Sanitar Veterinare Jina şi încheierea unui contract similar cu un alt medic veterinar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Şerban Constantin Ţichindelean, fost director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, pentru abuz în serviciu în formă continuată (şase acte materiale), abuz în serviciu (trei infracţiuni) şi conflict de interese (două infracţiuni).

De asemenea, Cosmina Mirela Olteanu, fost consilier juridic al DSVSA Sibiu, aflată sub control judiciar, a fost trimisă în judecată, pentru două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada 2011- 2013, Şerban Ţichindelean, în calitate de director executiv al DSVSA Sibiu, şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin emiterea unor dispoziţii nelegale, care au avut ca rezultat rezilierea unui contract de concesiune a Circumscripţiei Sanitar Veterinare Jina (ce fusese încheiat cu Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) şi încheierea, în condiţii nelegale, a unui contract similar cu un alt medic veterinar.

Astfel, în 25 februarie 2013, Mirela Cosmina Olteanu, în calitate de consilier juridic la DSVSA Sibiu, în scopul de a-l ajuta pe Ţichindelean, a avizat în mod nelegal notificarea de reziliere a contractului iniţial de concesiune, în lipsa acordului Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În acelaşi context, la 4 septembrie 2013, Mirela Cosmina Olteanu, cu intenţie indirectă, în scopul de a-l ajuta pe Ţichindelean, a întocmit o adresă în numele DSVSA Sibiu de constituire ca parte civilă într-o procedură judiciară, prin crearea unei aparenţe de legalitate a actului administrativ, ştiind că sumele nu au fost stabilite de către compartimentele cu atribuţii în avizarea deconturilor, calculul fiind făcut în mod arbitrar prin efectuarea unor verificări nelegale.

Prin aceste acţiuni, Şerban Ţichindelean "a produs o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale medicului veterinar, beneficiarul iniţial al contractului de concesiune, cauzându-i acestuia un prejudiciu de 176.194, 85 lei, corelativ cu crearea unui folos pentru noul prestator de servicii sanitar veterinare, în cuantum de 67.192, 80 lei".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Biliboc

Acum 9 ani

Dar randul lui Nicolae Stefanuta cand vine?...sta cu morcovul la***de mult...
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Stefanuta cine-i ,ca n-am auzit de el?
Raspunde

UM OM

Acum 9 ani

Cand lupti cu mafia ajungi victima coruptiei din system Cei doi au avut curajul de a face ordine si au luptat pt. UN SISTEM CURAT SI CORECT, MULTA PUTERE SI SANATATE CELOR DOI, ADEVARUL VA IESI LA IVEALA IAR ADEVARATII VINOVATI VOR PLATI INZECIT
Raspunde

costica

Acum 9 ani

Tichi, ai taiat si ai spanzurat in DSV ca pe propria mosie!!! Te-ai ocupat de buzunarul propriu si ai creat teroare prin santaj si intimidare!! bani de bani de la Chery -firma proprie(si salar de director cu contract cu DSV-ul) Excrocai agentii economici pt. taxa de protectie!!! Cele 4 fufe ti-au piert capul(A,A,M,I) galateanca te-a avut, ti-a facut-o!!!
Raspunde

pitic

Acum 9 ani

Nu se spune nimic de taierile ilegale de animale din satul natal sub supravegherea atenta a lui tichi sau a cumnatului sau a celorlalti rasinareni din DSV,DNA mai este de lucru.
Raspunde

pt pitic

Acum 9 ani

pitic esti un las,prezintate sa te cunoastem!
Raspunde

pt om

Acum 9 ani

omule esti nevasta cuiva sau membra marcanta in UNPR Sibiu
Raspunde

cetatean

Acum 9 ani

marea jurista,directoare adj. DSVSA Sibiu, oltean mirela ce face? Dumnezeu e sus !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus