Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibiul, mina de talente pentru Academia FRF. Inca doi jucatori de la Interstar merg la Centrul de Excelenta de la Targu Mures

La finalul anului trecut, şase juniori de la Interstar Sibiu au fost selecţionaţi să facă parte, începând cu vara acestui an, din prima generaţie a Centrului de Excelenţă de la Târgu Mureş, în urma unei acţiuni de selecţie desfăşurată în trei etape, ce a vizat peste 260 de jucători din judeţele Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov şi Mureş. Raul Băilă, Carlos Scarlat, Nicolae Mureşan, Andrei Belaşcu, Dragoş Bradu şi Angel Baumann fiind cei şase norocoşi.

Săptămâna aceasta, după o acţiune de verificare şi selecţie a lotului naţional U 15 al României, avută loc la Alba Iulia, alţi doi jucători de la Interstar au fost remarcaţi. Vorbim despre mijlocaşii Andrei Doda şi Andrei Lascu. Veştile bune nu se opresc aici, pentru că fundaşii centrali Rareş Lăcău şi Paul Bordean vor fi monitorizaţi şi ei până în aprilie şi dacă vor convinge se vor alătura Academiei FRF de la Târgu Mureş.

"Mă bucură faptul că toţi jucătorii noştri au lăsat o impresie bună. Antrenorii de la lot au apreciat evoluţiile lor şi mi-au transmis faptul că îi doresc pe toţi la programul de pregătire centralizată ce va începe din această vară", a declarat Daniel Murășan, antrenorul celor convocați, după acţiunea de la Alba Iulia.

"Să ajungi la Academia FRF nu este un lucru uşor, cum de altfel nu este uşor nici să te menţii acolo. Am demonstrat că la Sibiu există valori şi că la FC Interstar se munceşte serios. Îmi doresc ca aceşti băieţi să ajungă cât mai departe, pentru că sunt cuminţi, serioşi, muncitori şi şi-au sacrificat copilăria pentru acest lucru. Aprecieri şi mulţumiri pentru profesorul Alin Marcu, cel care are o contribuţie importantă în ascensiunea a trei dintre ei", a mai precizat acesta.

Centrul Național de Excelență la Târgu Mureș reprezintă prima academie din cele opt pe care FRF intenţionează să le deschidă la nivel naţional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus