Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-4°C

Nu catre Biserica trebuie sa strigati

Deoarece la Colegiul ”Samuel von Brukenthal” predarea se face în limba germană este absolut normal ca doleanțele elevilor și părinților lor, precum și ale profesorilor de aici să primeze în fața Parohiei Evanghelice, cea care deține clădirea în care funcționează colegiul. Iar dacă Parohia este rugată să așeze în vreun fel lucrurile astfel încât ”cei de la Bruk” să nu mai aibă ore și după-amiaza, faptul că etnicii germani se pliază pe această rugăminte este iarăși la fel de normal.
Contractul de închiriere pentru actuala clădire a Colegiului Agricol expiră vara aceasta. Proprietarul (Parohia) nu îl va prelungi, deoarece dorește să folosească spațiul pentru Liceul de Arte. Adică tot pentru elevi. Este mai mult decât evident că decizia nu a fost luată doar în birourile din Piața Huet ale Parohiei. Că acum se trezesc o parte din profesorii de la Agricol să se revolte că ”ei nu știau nimic” este o atitudine un pic ieșită din matca normalității. Nu știau că vara aceasta le expiră contractul? Nu i-a interesat dacă se va mai prelungi? Ba, mai mult, am auzit și replica potrivit căreia ”pierdem bani europeni dacă ne mutăm”… Păi, dacă proiectul ”pe bani europeni” este legat exact de spațiul de pe Banatului, pentru accesarea fondurilor trebuia făcută dovada disponibilității spațiului respectiv. Și cum au făcut oare această dovadă fără a se consulta și primi ”o hârtie” din partea proprietarului clădirii?
Apoi, îl aud pe director că a mers să se plângă la Consiliul Județean. Ce are a face CJ-ul cu o problemă a administrației locale? Are doar dacă directorul vrea să introducă politica în toată această chestiune.
Căci Colegiul are un Consiliu de administrație, din care face parte și un reprezentant al Consiliului Local, consiliu local care trebuie să asigure un spațiu. Punct.
Nu la Biserica Evanghelică trebuie să strigați, dragi elevi, părinți și profesori. De preferat ar fi să nu strigați la nimeni, ci să vă asigurați că a voastră conducere a Colegiului chiar se preocupă de soarta acestuia. Eventual, să vă mai întrebați de ce Parohia a preferat să ofere spațiul în care funcționați Liceului de Artă și să nu vă prelungească vouă contractul.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

alzara

Acum 6 ani

Pt ca invatamantul in limba (materna!) germana e mai solicitat decat inaintea emigrarii sasilor. Obs. :programa de \"mayerna \" e total inadecvata realitatii. Cu toata fortarea meditatiilor nivelul exprimarii si pronuntiei se prabuseste. Intereseaza pe cineva ?
Raspunde

Vali

Acum 6 ani

Bun articolul.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

\'\' Proprietarul (Parohia) nu îl va prelungi, deoarece dorește să folosească spațiul pentru Liceul de Arte. Adică tot pentru elevi.\'\' Nu vi se pare nimic in neregula,dl Deleanu?Pare interesant de aflat daca liceul Agricol are in proprietate terenuri,daca da cit si de cind(de pe vremea Baronului,de pe vremea lui Nea Nicu,din vremuri mai apropiate) nu de alta da\' procesul ICA-Voiculescu nu-i chiar asa vechi.Contam pe dvs pentru o investigatie jurnalistica ori ba?
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

De mult se vorbea ca Liceul agricol si cel alimentar vor fi comasate... Poate ca asta se incearca...
Raspunde

nc

Acum 6 ani

o investigatie jurnalistica mai ampla ar fi benefica sa vedem care sant interesele partilor,pornind de la aspectul:calitatea actului de invatamant nu are nici o legatura locatia lui,calitatea profesionala a profesorui,domeniul de pregatire a viitorului absolvent in asa fel sa nu mai producem someri cu diploma.nu cred ca nenea Deac de la Compa o pe gratis, poate cu o chirie mai mica una e zona O si alta e zona industriala est,cei mai ofticati sant elevii de la Agricol ca la Compa nu sant cafenele,cluburi,centrul orasului unde sa etaleze hainele de firma cumparate pe banii parintilor(este o presupunere nu certitudine).sant mai multe de spus dar spatiul alocat nu-mi permite.
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

daca as fi profesor, mi-ar placea sa lucrez la o scoala in centru, nu la periferie...
Raspunde

Dacă

Acum 6 ani

ai fi profesor, sigur ți-ar PLACE.
Raspunde

nico

Acum 6 ani

Ai ştiut vreodată că succesul începe atunci când începi tu să te debarasezi de imaginea altora despre tine? Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, *** la ***: nicoleta_rosnovat***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus