Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Marea Unire. Cu Selimbarul.

Locuitorii municipiului Oradea se pregătesc pentru referendum. În 10 mai, orădenii vor vota în favoarea sau împotriva alipirii comunei Sînmartin la municipiu pentru ceea ce ei numesc „Oradea Mare”. Alături de Sînmartin, la pachet vin și Băile Felix, o adevărată bijuterie financiară la coroana orașului de pe Criș. Întreg orașul este împânzit de afișe, panouri publicitare care promovează referendumul. Oriunde te întorci vezi albastrul și violetul campaniei de promovare. Reclame înaintea filmelor din multiplex, mesaje transmise din partea primarului, pe scurt, o campanie în adevăratul sens al cuvântului, exact cum ar trebui să fie. Bine, urmează și tradiționalul circ pentru popor, concerte în aer liber, bani aruncați pe fereastră ca poporul să fie fericit, dar să zicem că scopul, uneori, scuză mijloacele.
Pentru Oradea, unirea cu Sînmartin și în special cu Băile Felix înseamnă enorm. În primul rând, veniturile vor crește considerabil având în vedere că Felix-ul produce o grămadă de bani. În al doilea rând, mărimea orașului crescând automat se vor putea accesa alt tip de fonduri, investițiile vor deveni mai mari, orașul se va dezvolta și mai armonios. Iar văzând campania de promovare a referendumului mi-am amintit subiectul alipirii Șelimbărului la Sibiu. Și cum ideea a murit în fașă și nimeni nu mai spune nimic. Șelimbărul pentru Sibiu e comparabil cu Felixul pentru Oradea. O micuță localitate care trăiește din banii locuitorilor orașului mai mare. Cumva, un fel de căpușă. Pentru că dacă Promenada Mall, de exemplu, ar trăi doar din banii pe care îi cheltuie șelimbărenii, acolo ar mai exista acum maxim o șaormărie. La fel, investițiile imobiliare, ansamblurile care se dezvoltă în Șelimbăr se fac aproape exclusiv cu bani sibieni. Și ar fi normal ca toată lumea să profite de ei nu doar unii să îi cheltuie și alții să îi încaseze. Deci? Marea Unire?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

12 comentarii

Alex

Acum 8 ani

Selimbarul trebuie anexat de urgenta. Doar asa se pot opri constructile de blocuri total aiurea care se fac in acea zona. Nu e absolut nimic sustenabil in zona aia, in 20 de ani trebuie demolat si refacuta o parte pentru a putea acomoda totul ok. Sau cum se face in romania: \"lasa bre ca-i bine si asa\".
Raspunde

Muc cel Mic

Acum 8 ani

Aici nu e vb de sustenabilitate aici e vb de modernizarea periferiei Sibiului unde se construieste haotic...exemple sunt si pe Calea Cisnadiei unde la fel nu se tine cont de nimic...Sunt un locuitor \"adoptat\" al Selimbarului si sustin acest demers a unui referndum pt.anexarea Selimbarului la Sibiu(astept de 5 ani ca Primaria Selimbar sa paveze strada unde locuiesc)...Doamne ajuta
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Vorbesti de parca in Sibiu ar domnii ordinea si disciplina in materie de construit. Se construieste inghesuit si prost peste tot.
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Dar totusi, in sibiu nu e asa inghesuit incat sa poti da mana cu vecinu\' pe geam.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

\'Șelimbărul pentru Sibiu e comparabil cu Felixul pentru Oradea. O micuță localitate care trăiește din banii locuitorilor orașului mai mare. Cumva, un fel de căpușă.\'\'Cum puteti spune asa ceva,dl Brylynski?Dupa logica dvs , Puerto Rico capusa SUA.Si acolo a fost un referendum,nu de mult...
Raspunde

@4

Acum 8 ani

S-o crezi tu. Apropo cum suna Kaufland si zona comerciala + rezidentiala din cate am inteles, iar peste drum de acesta Penny Market? Daca nu se stie acestea 2 vor fi construite in Zona ex Polsib si ex. baza de sport tenis. Sibiul devine din ce in ce mai sufocat de aglomeratie, iar Primaria da avize in continuare ce vor duce la blocaj total.
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Atunci blocaj total sa fie...toti sibienii sa circule doar cu bicicletele ,pe jos sau maxim cu motoscuterele! Si vedeai-as prin oras cu toacla pe mai marii escroci si sifonari gen iohannis,astrid fodor,nelutu cindrea,sitterli,vecerdea,dragoman,chiriac,carabucea,benzinarii ciobani ai lui ariton de dupa pom etc!!:)))))))))))))))))
Raspunde

@till

Acum 8 ani

A fost si a cazut! Asadar trebuie sa mai incerce inca o data!
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Adevarul e ca la cum merg lucrurile nu pare sa mai existe vreo sansa sa schimbam lucrurile in bine la noi. Si daca nu mai sunt sanse ar fi o mica consolare sa ii vezi pe toti cei mentionati macar pedaland prin ploaie, facand slalom printre balti si blocuri...Dar din pacate si asta e utopic. La averile acumulate intre timp ei ne vor saluta de pe alte meleaguri mai civilizate, construite de oameni care mai gandesc si la altceva decat la propriul buzunar. Cat despre dom\' fost primar e clar ca si el va migra spre locuri mai civilizate
Raspunde

...

Acum 8 ani

In privinta Selimbarului, nu vad de ce l-am putea compara cu Felixul...Nu am cunostinta de vreun vad turistic la Selimbar. Iar privind la modul in care se construieste comparatia cu o capusa este prea blanda. Din punctul asta de vedere Selimbarul (dar si zona Ciresica \"de pe tort\") sunt adevarate cangrene care vor grabi sfarsitul urbanistic al Sibiului care si asa e mancat din interior de cancerul unui urbanism bazat pe aranjamente si lipsa de profesionalism. Sa dea cel de sus sa nu am dreptate...
Raspunde

Sibiu de kka

Acum 8 ani

In Selimbar e parfum fata de haosul constructiilor din SIBIU!! Acolo, tiganii facpalate pe pamantul statului. La SELIMBAR e bine, e lume buna, nu e MAFIADIN SIBIU! Lasat-ne dracu ca nu va vrem!
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

\'\'...acolo ar mai exista acum maxim o șaormărie\'\' Well said ! :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus