Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Primul mare test pentru Astrid Fodor

Chestiunea mutării Colegiului Agricol, care să facă astfel loc Liceului de Arte, care – la rându-i – să facă loc pentru extinderea Colegiului ”Samuel von Brukenthal” este extrem de sensibilă. Este, de fapt, o reeditare a tensiunilor de acum câțiva ani, când s-a pus în discuție mutarea Artelor dincolo de Cibin, în clădirea Arhiepiscopiei Ortodoxe unde funcționează și Liceul Carol I. Atunci, șef al administrației era Klaus Iohannis, care nu a rezolvat problema, ci doar a amânat-o. Pentru că presiunea dinspre Colegiul Brukenthal este mare: singurul colegiu cu predare exclusiv în limba germană din Sibiu este mereu dat exemplu în fața delegațiilor germane care sosesc aici. Apoi, aceleași delegații germane nu uită să amintească faptul că sprijină învățământul în limba germană în România, inclusiv financiar. Iar la final, cei de la Brukenthal (părinți, profesori, elevi) arată că sunt forțați la ore și în cursul după-amiezii, din cauza lipsei spațiului și că nu pot avea ciclu primar, din aceeași cauză.
Presiunea dinspre Colegiul Brukenthal este tot mai mare din moment ce și proprietarul tuturor celor trei spații în discuție – Parohia Evanghelică - a aderat la ideea de extindere. Parohia Evanghelică are în conducere și membrii ai Consiliului Local Sibiu, cel care își va pune amprenta prin vot asupra spațiilor pentru cele trei instituții.
Astrid Fodor, însă, trebuie să fie atentă și la populația majoritară a orașului, de la care va cere votul la alegerile locale programate anul viitor. Explicabilă, prin urmare, atitudinea ei la ultima ședință a Consiliului Local, în care a lăsat de înțeles că va negocia de partea Colegiului Agricol. Și, totodată, de partea Liceului de Arte, care ”are contract de închiriere încă valabil”.
Cea mai la îndemână soluție ar fi o nouă amânare a problemei. Undeva până după alegeri. Cu un termen de pe acum asumat, până la care să fie găsită o soluție. Dar și o amânare cere abilități de lider cu autoritate.
Politică, biserică, educație, spații retrocedate, plus alte multe nuanțe. Modul în care Astrid Fodor va trata, prin urmare, această chestiune îi va demonstra capacitățile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 7 ani

Pina la urma,cine face politica educatiei in Romania:Presedintele,CL Sibiu,Parohia Evanghelica,Astrid Fodor sau Guvernul?In CL Sibiu,membrii din conducerea Parohiei n-au drept de vot,in aceasta problema,conform legii(mai rasfoiti Legea Administratiei Publice,dl Deleanu),prin urmare s-ar putea lua o decizie fara sa fie nevoie de compromisuri sau de vre-(o)un Schilacci,cu sau fara fusta,in cazul in care problema se rezolva in CL Sibiu.Personal cred ca e o problema a Guvernului.In cazul in care dl. Prefect si-a recapatat suflul dupa princiarul biciclit,ar fi cazul sa apara in ecuatie.
Raspunde

mama prostilor e mereu gravida

Acum 7 ani

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! La Capacități mă refer!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus