Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
1°C

Incep lucrarile primelor doua noi sensuri giratorii din acest an

Incep lucrarile primelor doua noi sensuri giratorii din acest an

Aproximativ 361 de mii de lei, fără TVA, va costa amenajarea a două sensuri giratorii în Sibiu: la intersecția Ștefan cel Mare cu Negoi și la intersecția Drumului Ocnei – Calea Șurii Mari (unde există un sens giratoriu amenajat din elemente de plastic). Lucrările urmează să înceapă după eliberarea autorizației de construire și vor fi finalizate în cel mult două luni de către echipele de la DPC SA, firma contractată de Primăria Sibiu atât pentru proiectare, cât și pentru execuție.
Sensul giratoriu de la intersecția Ștefan cel Mare cu Negoi costă 206.433 de lei, fără TVA, iar cel de la Piața Obor – 155.012 lei, fără TVA.
“Sensurile giratorii sistematizează foarte bine circulația în zone aglomerate și dificile din punct de vedere al vizibilității și geometriei. În punctul de pe strada Ștefan cel Mare în care se va amenaja noul sens giratoriu se întâlnesc patru străzi ceea ce creează dificultăți pentru șoferi. În zona Pieței Obor, sensul giratoriu figurat provizoriu și-a dovedit eficiența și îl vom amenaja definitiv”,  declară Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, într-un comunicat emis de Primăria municipiului Sibiu.

Date despre noile girații
Sursa: comunicat al Primăriei municipiului Sibiu

Contractul pentru reconfigurarea intersecției străzii Ștefan cel Mare cu strada Negoi are o valoare de 206.433,08 lei (fără TVA) și presupune amenajarea unui sens giratoriu cu diametru de 12 m. Acesta va fi creat din borduri, în mijlocul girației urmând să fie amplasat și un stâlp de iluminat. Circulația în sensul giratoriu se va desfășura pe o singură bandă lată de 6 metri, fiind amenajată și o bandă de siguranță de 1 metru lățime.
Proiectarea și amenajarea sensului giratoriu de la intersecția dintre Drumul Ocnei și Calea Șurii Mari au fost contractate de Primăria Sibiu la un cost total de 155.012,91 lei (fără TVA). Lucrările presupun amenajarea cu borduri a unui sens giratoriu cu un diametru de 8 metri, cu o bandă de girație de 5 metri lățime și o bandă de siguranță de 1 metru lățime. Intersecția va fi iluminată de un stâlp, iar pentru o mai bună vizibilitate sensul giratoriu va fi marcat cu 20 de lămpi cu lumină intermitentă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

ametim

Acum 8 ani

Si eu credeam ca incep lucrarile la un cinematograf multiplex...
Raspunde

dw

Acum 8 ani

daca avea cinema multiplex nu mai trebuia sens giratoriu
Raspunde

Atentie

Acum 8 ani

@1: Bai asta cu abonamebt de Orange din Bucuresti ce tot vrea Cinema Multiplex. Ia meri tu acasa la tine si fa-ti acolo multiplexuri in tiganie.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

\'\'Intersecția va fi iluminată de un stâlp\'\'.No comment!
Raspunde

carusel

Acum 8 ani

De cand se intersecteaza Stefan cel Mare cu Negoi?
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Felicitari, esti cretin. Vezi Cal. Dumbravii - Siretului - Bahluiului ... Genul ala de stalp.
Raspunde

KLAUS AUS MADEIRA

Acum 8 ani

Faceti bai altceva cu banii astia,renovati scoli,gradinite,asfaltati strazile de la periferiile Sibiului ca suntem de rasul lumii!numa\' giratorii,sensuri unice si multiplexuri aveti un cap,penalilor!
Raspunde

puiu

Acum 8 ani

si eu credeam ca incep lucrarile la drumul OCNEI si cartierul VETERANI doamna primar
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

@4: O,Pasa,cit de darnic esti!Serios,n-am apucat sa vad stilpul Licurici de care-mi spui:stau de doua zile la coada la bilete pentru Drumul Presedintelui.Dupa ce fac tura,negresit ajung si la stilp.
Raspunde

muncitor

Acum 8 ani

As vrea sa vad din ce se compune devizul de executie al celor 2 giratorii de 361 mii lei. Voi ziaristii de la Turnul sfatului de ce nu intrati in miezul problemei sa vada tot sibianul pe ce se duc acesti bani.Scrieti un articol foarte sumar fara sa va documentati, cat costa pamantul, buldozerul care taseaza pamantul, bordurile, manopera de lucru, pauzale de lucru,cine executa aceasta lucrare.Va urmaresc toate stirile pe care le dati, dar nu sunteti in stare sa faceti ceva concret pentru locuitotii acestui oras.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Corect, muncitor, cu 70.000 de euro îți faci o casă, ce naiba poate să coste atât la un giratoriu??? Contractele și devizele ar trebui să fie făcute publice.
Raspunde

@11-joseph alias chisleag.

Acum 8 ani

Hopaaa...te-ai trezit si tu puppenklaus jegos sa faci pe bunul samaritean,nici tu nu crezi ce scrii lingaule,doar ipocrita de turcan si cei doi natangi de pe-aici te depasesc in prostie si slugarnicie,punct.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

@11:Daca achizitia s-a facut prin SEAP,legea obliga ca in termen de 30 zile de la semnarea contractului sa se publice,tot pe SEAP,date privind contractul.Tu ceri,fara premeditare,respectarea legii.Iti mai explic o chestie:atunci cind se elaboreaza studii de fezabilitate,cota proiectantului se aplica,procentual,valorii totale.De aia costa giratoriile,si nu numai, asa mult:SF-urile se aproba,financiar, prin HCL,prin urmare nu sunt confidentiale,asa cum ar trebui sa fie daca vrem licitatii cinstite.Ti-am spus ceva nou?
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Probabil e giratoriu cu 2 etaje si mansarda iar in acest caz e chiar oferta de milioane. Giratoriul ala se poate face si cu maxim 15.000 lei utilizand despartitoare de benzi din beton ca pe Alba Iulia si o galeata de vopsea pt marcaje treaba ce se poate face intr-o zi cu 5 Dorei. Si asa nu mai snt necesare sapaturi, asfaltari si sifonari inutile de bani. Giratoriul se poate demonta sau reconfigura in cateva ceasuri.
Raspunde

@14

Acum 8 ani

Asa sa-l faci de unde esti tu, treaba de mintuiala, lasa sa faca giratorii asa cum este normal. Faceti d-na primar, giratorii cum trebuie, ca asa o sa va aleaga lumea , pe fapte, nu pe povesti.
Raspunde

@15

Acum 8 ani

Natangule,iarasi debitezi prostii inainte sa intri in post...ti-a pus cineva fiola?iar pe partea cu alesul ,poti sa uiti...sibienii cu cap pe umar n-o vor alege niciodata pe afoana asta de astrid...habar n-are cu ce se mananca functia de primar...e pe nicaieri!!!
Raspunde

@16

Acum 8 ani

Eu vad ca are, la pod si la viaductul de peste calea ferata se lucreaza, sau reparat multe gropi din carosabil, de oameni din astia are nevoie Sibiul, care fac fapte nu povesti, tu cu gasca ocupate in continuare de dat cu zoaie si cu denigrarea, ca te indrepti vertiginos spre 2% la alegeri.
Raspunde

SIBIAN PT 5. carusel

Acum 8 ani

Pai se intersecteaza din cite stiu eu .. din sec trecut ..cel putin...Dar poate ori nu esti din cartier ori nu te uiti pe ce straz umblii.
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Nu vedeti ca au creat un labirint in Sibiu? . Acesti abuzivi interesati de ei si de ai lor, au sporit poluarea, au directionat circulatia pe anumite strazi in timp ce pe foarte multe nu se circulă. S-au cheltuit sume imense cu aceste giratorii. Se cheltuie sume imense cu instalatii ciudate de iluminat public amplasate si pe o partre si pe alta a strazilor, inutile si mai ales, periculoase prin campurile eelctrice si electromagnetice create. Indivizii astia se cred proprietarii Sibiului. Anunta decizii privind sensuri unice ca si cum ar avea dreptul sa modifice PUG Sibiu 2011, ca si cum ar fi stapânii nostri. S-a ajuns ca oamenii să fi obligati sa circule cu bicileta pe trotuare! E bine? Poate asa au invatat EI ca e bine : in Poplaca, Cisnadie, ori in Moldova sau in Valcea....pentru ca de-acolo vin astia!! Si ISI BAT JOC DE NOI, PE BANII NOSTRI !!! @7 daca esti sibian, esti de acord cu ce fac acesti nemernici impotriva cvasiunanimitatea cetatenilor si in avantajul lor si al celor din grupul lor ???
Raspunde

en giratori

Acum 8 ani

feliciyari primaritei ,sunteti in grafic ,astia de postaza negativ ,face parte din aia 3-4 la suta care ori ce le faci tot nemultumiti sunt ,recunoasteti circotasilor ca aceste giratori afara ca sunt foarte utile dau si o imagine de covoare de flori ,suntem unici in tara ,am devenit ca oras ce am fost inainte de 49 ,cind eram cel mai frumos oras si industriall din tara ,felicitari primaritei ca tine de obiectivele lasate de actualu presedinte al tari ,JOHANNIS ,va doare tare ca se poate si o femeue [astrid fodor ] s-a duca trena mai departe ,si tie bai natarau batrin dute si ia-ti cinzaca de alcol ,tu daca mergi s-a donezi singe imbeti tot personalu de la transfuzi ,tu ai alcol in singe nu invers ,cati mai departe cu giratile si lasati circotasi s-a fiarba in sucu lor propiu ,vorba lui nea nelu fost cotrocelu ,ASTRID FODOR PRIMARITA cel putin pina in 2024 cind termina actualu prsedinte al tari ,JOHANNIS mandatele constitutionale [2]si dupa alte vreo 3-4 la primarie ,pofticiosilor d functi de primar nu va mai vine rindu inca vreo 2-3 deceni ,va tot uitati la statisticile citi etnici sasi mai sunt in sibiu ,dar de un primar tot mai ramine inca vreo 20 -30 de ani si dupa va vine rindu si ce au cladit astia in 30 de ani stricati voi in 4 ani dupa modelu condurat
Raspunde

socialistul

Acum 8 ani

Pentru pozitia 20. Stai cam prost cu exprimarea. Faci multe greseli ex.Face parte in loc de fac parte, giratori in loc de giratorii, lipseste art. hotarat l de la mai multe cuvinte, actualu in loc de actualul, sucu in loc de sucul etc. dute in loc de du-te. functi se scrie corect functii. Scri subastantivele proprii cu litera mica (sibiu, condurat), s-a duca trena se scrie corect sa duca trena, la fel si s-a donezi, corect scris este sa donezi.cu asa exprimare nu poti emite prea multe pretentii. Am retinut doar o parte din greselile pe care le-ai facut in cele circa 10 randuri in care te-ai exprimat.
Raspunde

@21

Acum 8 ani

Interesant stiam, da nu vezi ca nu spui nimic, pute tara de de astia ca tine care habar n-au pe ce lume traiesc, Nu asta dezbatem aici, ci problemele tarii si ale orasului si cum trebuie sa functioneze, capitol la care sunteti pe butuci majoritatea. Cu elucubratiile tale dute la clasa 2-a si nu mai polua aeru pe aici, nu asa functioneaza o tara, cum ai impresia tu. Important e mesajul si solutiile transmise, la tine e zero barat.
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

sunteti niste imbecili majoritatea din cei care ati comentat la acest articol. cred ca sunteti din acei care inca nu au fost in alta tara. intro tara civilizata inca sunt giratorii si daca stii sa circui omeneste circulatia se desfasoare mai repede ca cind ari fi semafoare numai trebuie respectata legea si nu ca fiecare sa circule dupa capul lui.
Raspunde

@23

Acum 8 ani

Nu ma pot abtine: cei de mai sus poate sunt imbecili sau poate nu, dar tu, cu siguranta, esti analfabet. Si un elev din clasa a 2-a scrie mai corect decat tine...
Raspunde

Dan maria

Acum 8 ani

Sunt oarecum de acord cu acest tip de intersectii dar facute si amplasate cumsecade (cu cap) ... Cred ca ar fi interesanta o intrebare printre soferii din Sibiu cum vad aceste sensuri! si daca este o parere generala proasta (nu ma refer la cat de necesare sunt ci la forma si amplasarea lor) sa fie intrebati si cine le-a gandit in acest fel!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus