Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Studentii Erasmus au gatit o cina internationala caritabila pentru Crucea Rosie

Supă de linte siriană, crumble de căpșuni franțuzesc sau Kaleji de pui din Pakistan au fost printre preparatele gătite de studenții internaționali veniți la Sibiu prin programul Erasmus+ în cadrul unei cine caritabile. Fondurile astfel strânse au fost direcționate către Crucea Roșie.
Filiala Sibiu a Crucii Roșii, împreună cu Erasmus Student Network (ESN) Sibiu și în parteneriat cu Bistro Restaurant Jules, au organizat o cină interculturală cu specific caritabil,cu ocazia zilei de 8 Mai, Ziua internațională a Crucii Roșii.
Pregătirile au început cu o săptămână înainte, atunci când studenții din Spania, Siria, Pakistan, Franța și Germania au stabilit preparatele pe care doresc să le servească. Acești tineri sunt studenți ai universității “Lucian Blaga” și au venit la Sibiu printr-o mobilitate Erasmus+.
Cu ajutorul bucătarilor de la restaurantul Jules s-a realizat aprovizionarea, iar in data de 7 mai studenții au început să pregătească mâncarea. Tot în aceste zile premergătoare evenimentului, voluntarii de la Crucea Roșie au pregătit insigne din material cu logoul Crucea Roșie și flori lucrate manual în culorile alb și roșu.  
Vineri, 8 mai, începând cu ora 19:00 totul era pregătit: bucătăria restaurantului Jules găzduia opt preparate din cinci țări, masa era aranjată de sărbătoare iar paharele de șampanie așteptau aburinde invitații. Intrarea s-a realizat pe bază de rezervare, iar fiecare participant a plătit, sub formă de donație, 75 de lei, sumă de care mai departe va beneficia Crucea Roșie Sibiu.
După discursul de deschidere din partea Crucea Roșie Sibiu, studenții Erasmus s-au adresat invitațiilor, prezentându-și țara, cultura și preparatele servite. Un amalgam de gusturi și culturi a fost creat de preparate cum ar fi Salmorejo (Spania), supă de linte (Siria), Quiche Lorraine și crumble de căpșuni (Franța), Kaleji de pui (Pakistan) sau Falscher Hase (Germania).
“Un mix interesant de gusturi și arome ale diferitelor colturi ale lumii, gătite într-o manieră fusion sau tradițională, într-un restaurant cu iz parizian, pe una dintre străzile vechiului burg sibian, într-o atmosferă caldă și generoasă. O adevărată expresie a multiculturalismului, prieteni ai Crucii Roșii din toate colțurile lumii, s-au întâlnit la Sibiu să ajute prin dăruirea lor, prieteni în nevoie”, spune Camelia Budac, participantă la cina internațională.
La fel, și studenții s-au simțit foarte bine la evenimentul caritabil. ”A fost o seară cu adevărat minunată. A fost pentru prima dată când am gătit mâncarea noastră tradițională și mi-am prezentat țara și tradițiile în fața atâtor oameni. A fost o experiență spectaculoasă și a fost chiar o onoare pentru mine să fac ceva care să fie folositor restului oamenilor. Sunt recunoscătoare celor de la Crucea Roșie pentru șansa pe care mi-au dat-o. Dacă aș mai avea astfel de oportunități, nu aș ezita să particip. Sper ca cei de la Crucea Roșie și alte organizații similare să mai pregătească astfel de evenimente”, arată o studentă din Pakistan.

Monica Beca


 

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 6 ani

Cand o intrat prima data Salvarea in Sighii, sibienii s-au bulucit sa pupe Crucea Rosie!
Raspunde

@1

Acum 6 ani

Ești profund.... pe lângă subiect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus